Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Lepola saanut harjoitella rankkareita tällä kaudella – ”Joskus on osunut kohdalle”

FC Haka kohtaa Suomen Cupin välierässä keskiviikkona FC Interin. Anton Lepola on valmis auttamaan Hakaa finaaliin torjunnoillaan.

Kyseessä on ensimmäinen cupin kierros, jolloin varsinaisen peliajan jälkeen pelataan jatko-ottelu. Mikäli jatko-ottelunkin jälkeen tilanne on edelleen tasan, niin ratkaisua haetaan rangaistuspotkukilpailusta.

Hakaa vastaan on Veikkausliigassa vihelletty tällä kaudella kahdeksan rangaistuspotkua. Lepola myöntää, että rankkareita on tullut harjoiteltua kauden aikana toivottua enemmän.

– Kyllä niitä vähän liikaa on tullut. Olemme yrittäneet painottaa, että milloin boksissa kannattaa olla aggressiivinen ja milloin on vain parempi peittää ja milloin antaa hyökkääjän tehdä aloite, Lepola kertoo.

Lepola on Veikkausliigassa torjunut kaksi rankkaria ja lisäksi torjui Hakan jatkoon rankkarikisassa Suomen Cupiin ottelussa PK-35:ttä vastaan.

– On ollut mahdollisuus ottaa myös muutama lisää, kun olen lähtenyt oikeaan kulmaan. Harmillisesti olen saanut vain kaksi kiinni. Se on aika lailla sellainen 50/50-tilanne ja kyllä se auttaa, jos on ennakkoon vähän tietoa mihin päin pelaajat ovat yleensä yrittäneet. Joskus on osunut kohdalle ja varmaan rankkaritorjunnoissa on ihan hyvät tilastot, mutta ei se välttämättä mikään sellainen erityinen vahvuus ole. Olen kuitenkin niissä ihan ok.

Muun muassa EM-kisoissa nähtiin, kun Englannin maalivahti Jordan Pickford oli juomapulloonsa liimannut torjuntaohjeet kunkin vastustajan laukojan varalle. Lepolan mukaan vastustajien rankkareita käydään läpi ennen pelejä.

– Omasta puolestani katson ennen peliä keitä siellä on sellaisia potentiaalisia pelaajia, jotka ovat vastustajan riveissä vetäneet rankkareita ja mihin he ovat vetäneet. Yritetään löytää niitä todennäköisyyksiä ja lisätukea mihin pelaajat yleensä vetävät ja yritän sitten muistaa.

Lepolan mukaan mahdollinen rankkarikisa huomioidaan myös otteluun valmistautumisessa.

– Varmasti kiinnitetään siihenkin huomiota ennen peliä. Se on yksi Suomen Cupin suola, että rankkareille saatetaan mennä ja on tärkeä kiinnittää siihen huomiota.

Hakan välierävastus FC Inter on ollut vaikea pala tällä kaudella. Ensin Haka hävisi Turussa 1-3 ja Tehtaan kentällä tasattiin pisteet maalittomalla tasapelillä. Tuolloin joukkueet kohtasivat toisensa lyhyen ajan sisään ja Haka oli keskellä otteluruuhkaa. Valmistautumisaika jää lyhyeksi tälläkin kertaa, sillä Haka pelasi Veikkausliigaa vielä sunnuntaina, kun taas Inter pelasi oman ottelunsa perjantaina.

Lepola näkee välierän upeana mahdollisuutena.

– Inter on ollut meille vaikea vastustaja emmekä ole saaneet heitä vastaan tällä kaudella voittoa. Keskiviikkona on uusi ja hieno mahdollisuus sekä mahdollisuus päästä Suomen Cupin loppuotteluun.

Inter on ollut vaikean alkukauden jälkeen vahvassa vireessä häviten kahdeksasta edellisestä Veikkausliigan ottelustaan vain yhden ja voittaen viisi. Lepola näkee Hakalla olevan kuitenkin aseet Interin pysäyttämiseksi.

– Varmasti vaikea peli on tiedossa, mutta meidän pitää käyttää omat hyvät hetkemme ja miten pystymme horjuttamaan Interiä. He puolustavat aktiivisesti ja pelaavat hyvin pallollisena ja meidän on pystyttävä estämään heidän vahvuutensa. Hieno ottelu on varmasti tulossa, Lepola ennakoi.

Suomen Cupin välierä FC Haka-FC Inter keskiviikkona 21.8. kello 18.00. Välierän liput ovat myynnissä nyt! Lue lisää täältä ja tule kannustamaan Haka finaaliin!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT