Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Lauantaina vastassa Jaro – Elias Ahde on valmis haasteisiin

FC Hakan hyökkääjä Elias Ahde sai maalihanansa kunnolla auki viime lauantaina, kun mies paukutti hattutempun MuSan verkkoon Porin stadionilla. Haka voitti ottelun lopulta 5-1.

– Taisi olla samalla kentällä, kun viimeksi tein hattutempun. Pelasin silloin Jazzissa ja vastassa oli muistaakseni MP, Ahde muistelee.

Lauantaisen hattutempun arvoa lisää se, että Ahde tuli vasta tauon jälkeen kentälle. Kolme maalia oli koossa reilussa vartissa.

– Noin nopeaa hattutemppua en kyllä muista. Olisiko joskus junnuissa tullut tehtyä, Ahde naurahtaa,

Ahde pelaa nyt Hakassa toiseen otteeseen. Edellisen kerran hän edusti valkopaitoja syksyllä 2016. Tuolloin Haka sai koko kauden aikana kokoon 32 pistettä, joka on kolme vähemmän kuin joukkueella nyt jo on.

– Silloin pelitapamme oli aika lailla erilainen. Iskimme enemmän vastaan, kun nyt pelimme perustuu pallonhallintaan, Ahde kertoo.

Ahteen alkukautta varjostivat vammat, mutta vähitellen hän on pääsemässä täyteen pelikuntoon.

– Ihan täydessä kunnossa en vieläkään ole, mutta nyt ei tarvitse enää mitään varoa. Pelaaminen tuntuu ihan mukavalta, Ahde huomauttaa.

Hakan seuraava haaste on edessä lauantaina, kun Tehtaan kentälle tulee vastaan Jaro. Jaro on sarjassa kolmantena, mutta jo 14 pinnaa piikkipaikkaa pitävän Hakan takana.

– Jaro on parantanut otteitaan viime aikoina, joten kova peli on varmasti edessä. Etenkin heidän meksikolaispelaajien kanssa saamme olla tarkkana, Ahde toteaa.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen Haka vei Pietarsaaressa lukemin 3-1.

– Se ei ollut missään nimessä meidän paras pelimme. Nyt kun saamme alusta alkaen oman pelimme kulkemaan, niin tulemme olemaan vahvoilla, Ahde lupaa.

Haka pääsee Jaron kimppuun viiden ottelun voittoputkessa.

– Meidän pelissämme ei tällä hetkellä juuri pahaa sanaa ole sanottavana, Ahde alleviivaa.

Hakan ja Jaron välinen ottelu alkaa Tehtaan kentällä lauantaina 13.7 kello 17.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT