Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Klubi 04 on kauden viimeinen vieras Tehtaan kentällä

Miesten Ykkönen palaa maaottelutauolta tositoimiin vielä kahden kierroksen ajaksi. Niistä ensimmäinen pelataan lauantaina 20.10. ja tuolloin Haka saa kauden viimeiseen kotiotteluunsa vieraaksi Klubi 04:n Helsingistä.

Hakalla loppukauden panoksena on joukkueen hallussa nyt oleva sarjan viides sija, jonka myötä Haka saisi tulevaksi kaudeksi yhden ylimääräisen kotiottelun otteluohjelmaan. Vierasjoukkue Klubi 04 on sen sijaan keskellä kuuminta putoamistaistoa. Sarjajumboksi jätetty helsinkiläisjoukkue on kolmen pisteen päässä AC Kajaanista ja suorasta säilymisestä, joten kaikki on auki vielä lauantain vieraidenkin osalta.

– Tämä on vierasjoukkueelle todellinen pakkovoittopeli, joten se tuo varmasti heille painetta ja toisaalta me haluamme pitää sen edellisellä kierroksella saavuttamamme sarjan viidennen sijan itsellämme, joten pelissä riittää kyllä panosta, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong iloitsee.

Sekä Veikkausliigassa että Ykkösessä on vielä paljon ratkaisematta ennen sarjojen kahta viimeistä kierrosta. Veikkausliigassa himmeämmät mitalit ja liigakarsintaan joutuva joukkue on selvittämättä. Ykkösen puolella KPV ja HIFK ratkaisevat suoran nousun ja karsintapaikan keskenään ja Klubi 04, JJK ja AC Kajaani ovat putoamistaistossa.

– Se on hienoa, että molemmissa sarjoissa on vielä todella paljon panoksia, eikä sellaisia kauden lopun tyypillisiä panoksettomia pelejä juurikaan ole.

Kauden kahdesta aiemmasta koitoksesta Haka on napannut neljä pistettä. Kesäkuun puolivälissä Haka voitti Klubi 04:n Tehtaan kentällä vakuuttavan esityksen jälkeen maalein 3-1. Vieraiden loppuhetkien kavennuksesta huolimatta Haka kontrolloi tuota ottelua alusta loppuun saakka. Elokuun puolivälissä Helsingissä Haka joutui toisella jaksolla alakynteen, mutta Gerald Benin osuttua peli päättyi lopulta tasalukemiin 1-1.

– Helsingissä olisimme mielestämme ansainneet voiton, meillä oli enemmän tekopaikkoja ja ennen kaikkea paremmat paikat ratkaista ottelu, joten pojat haluavat varmasti näyttää, että he ovat parempia kuin tuo elokuinen tasapeli antaa olettaa.

Klubi 04 on Suomen mestaruuden varmistaneen HJK:n reservijoukkue ja he saavatkin todennäköisesti lauantain kamppailuun apuja myös Veikkausliigajoukkueen juniori-ikäisistä pelaajista, jotka voivat siirtyä siirtoikkunan sulkeutumisen jälkeen Ykköseen.

– Veikkausliigajoukkueen pelaajat tuovat varmasti Klubi 04:n käyttöön uusia vahvuuksia, joita meitä vastaan ei vielä tällä kaudella ole heidän riveissä nähty.

Ennen maaottelutaukoa Haka voitto JJK:n kotona puhtaasti maalein 3-0. Klubi 04 puolestaan vieraili Kokkolassa KPV:n vieraana ja hävisi rumasti tennislukemin 6-0.

– Klubi 04 on varmasti näyttöhaluja täynnä tuon tappion jälkeen. Se sisuunnuttaa heidät aivan varmasti.

Hakan kokoonpanossa on muutama poissaolija lauantain ottelusta.

– John Fagerström ja Jonni Thusberg ovat sivussa. Pekka Lagerblomin pelikunto ratkeaa vasta pelipäivänä, Armstrong valaisee.

Hakan ja Klubi 04:n välinen kamppailu alkaa Tehtaan kentällä lauantaina 20.10. kello 14.00. Jos et pääse paikan päälle, niin ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä myös Elisa Viihde Sportilta. Ottelun jälkipelit pelataan Tehtiksen paviljongilla tuttuun tapaan heti ottelun päätyttyä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT