Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kapteeni Latosaari haluaa nähdä täyden Tehtiksen lauantaina

Hakan oma kasvatti ja tämän kauden joukkueen kapteeniksi valittu Mikko-Petteri ”Mikkis” Latosaari odottelee ensi lauantaina edessä olevaa musarimatsia erilaisin tunnelmin kuin aiempina kesinä. Latosaari loukkasi olkapäänsä heinäkuun alussa EIF-vierasottelussa, eikä pysty pelaamaan legendaarisessa musaripelissä.

– Vähän on erilaiset lähtökohdat tänä kesänä, kun en pysty joukkuetta kentällä auttamaan. Harmittaa, kun jalat olisivat hyvässä kondiksessa ja hirveä hinku olisi muutenkin pelata, mutta käsi ei anna vielä pelaamiseen mahdollisuutta.

Haka kohtaa lauantain ottelussa Pietarsaaren Jaron. Latosaari oli mukana kauden ensimmäisellä kolmanneksella Pietarsaaressa, kun Haka pelasi 2-2-tasapelin Jaron kanssa. Latosaari oli loukkaantumiseensa saakka ainoa Haka-peluri, joka oli pelannut kaikki tarjolla olleet peliminuutit tämän kesän Ykkösessä. Kapteeni on johtanut joukkojaan tyylikkäästi kauden ensimmäisellä puolikkaalla, eikä kippari aio jättää joukkuetta loukkaantuneenakaan.

– Kyllä minä aion ennen peliä käydä jätkiä kopissa tsemppaamassa ja siitä kiipeän sitten katsomoon tärisemään ja potkimaan penkkejä. Paljon enemmän pelit jännittävät katsomossa kuin kentällä.

Musarimatsista on muodostunut yksi Hakan kesän kohokohdista. Haka on saanut otteluohjelman laatijalta perinteisesti kotiottelun Työväen Musiikkitapahtuman lauantai-iltapäivään ja se on näkynyt myös yleisömäärissä, kun valkeakoskelaisten lisäksi myös lähikunnista on festivaalikansaa liikkeellä.

– Musarimatseissa on perinteisesti ollut hyvin porukkaa katsomossa ja mahtava tunnelma. Toivon todella, että tälläkin kertaa ihmiset löytävät tiensä Tehtikselle. Mikäs sen parempaa on kuin aloitella musarilauantai Hakan matsista ja siirtyä sen jälkeen vähitellen juhlahumuun tehtaan toiselle nurkalle.

Hakan joukkueesta löytyy tänäkin vuonna pelaajia, jotka eivät aiemmin ole musarimatsin taikaa kokeneet. Kapteenin mukaan musaritulokkaatkin ovat ajan tasalla sen suhteen, minkälaisia tapahtumia musarit ja musarimatsi ovat.

– Kyllähän pojille on maalattu värikkäät kuvat siitä, mitä on luvassa. Minä uskon vakaasti, että jälleen on hyvät bileet luvassa ja kundit viihtyvät! Ja kyllähän pojat näitä tuntuvat odottavan, etenkin sinkkumiehet vaikuttavat hyvinkin jännittyneiltä jostain syystä – niin uudet kuin vanhatkin festarikävijät, Latosaari virnistää.

Omaa paluuajankohtaansa pelihommiin Latosaari ei uskalla varmuudella lyödä lukkoon, mutta kausi ei onneksi ole vielä ohi.

– Jos nyt jotain uskaltaisin arvailla, niin 2-3 viikkoa voisi olla sellainen realistinen toipumisaika. Kahden viikon päästä olisi tosi hyvä, jos pääsisin kehiin, mutta en halua olla liian optimistinen, ettei tule sitten pettymyksiä. Pian palaan kuitenkin, annetaan optio elokuun puolivälin GrIFK-kotipeliin, Latosaari vihjaa lopuksi.

Perinteinen musarimatsi otellaan tänä vuonna Jaroa vastaan lauantaina 29.7. kello 14.00 Tehtiksellä. Protit aukeavat kello 12.00 ja matsietkot pelataan Paviljongissa 13.15 alkaen. Jälkipelit on vuorossa heti ottelun päätyttyä samassa paikassa. Musiikkijuhlien päivä- ja tapahtumarannekkeilla on vapaa pääsy lauantain otteluun.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT