Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kakkosen maalitykki siirtyy Hakan hyökkäykseen!

FC Haka ja Kristian Yli-Hietanen ovat allekirjoittaneet 1+1 -vuotisen pelaajasopimuksen. 26 -vuotias hyökkääjä siirtyy Valkeakoskelle Käpylän Pallosta, minkä riveissä mies iski viime kaudella 16 osumaa pelaamissaan 22 ottelussa II-divisioonassa, ollen maalimäärällään Kakkosen A-lohkon paras maalintekijä.

Mies pelasi Veikkausliigassa FC Lahden paidassa kaudella 2021 kaikkiaan 16 ottelussa tehden niissä yhden maalin. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio näkeekin miehessä paljon potentiaalia ja pitää vierailua alemmalla tasolla onnistuneena ratkaisuna.

– Kristian on treenannut meidän kanssa muutaman viikon ja miehen asenne on juuri semmoinen, kuin me halutaan!

– Minusta hän teki hyvä ratkaisun viime kaudella, kun uskalsi ottaa askeleen sarjaportaissa alaspäin Lahti -vuoden jälkeen ja paukutteli hienon määrän maaleja. Muutenkin pelasi hienon kauden KäPassa.

– Nyt meidän kanssa paluu Veikkausliigaan ja olen varma, että hän taistelee peliajasta meidän hyökkäyksessä. Pitkä talvi aikaa kehittää hänen ominaisuuksiaan henkilökohtaisesti ja myös iskostaa meidän pelilliset ajatukset hänelle.

Kanadan ja Suomen kansalaisuudet omistava Hietanen siirtyi Suomeen vuonna 2021 Kanadan yliopistosarjan UBC Thunderbirdsista ja pelasi ensimmäisen kautensa Tampereen Pallo-Veikoissa. Nyt siis kakkosesta vauhtia hakenut hyökkääjä kokee itsekin ratkaisun vaikeana, mutta onnistuneena ja palaakin Veikkausliigan mielissään.

– Tottakai se tuntuu mahtavalta. Tämä on paikka, missä haluan pelata, joten on todella hienoa olla takaisin.

– Onhan se aina vaikea päätös mennä alemmaksi, mutta joskus on pakko tehdä näin. Samalla löysin oikean paikan ja projektin KäPasta, mikä innosti itseäni, niin tämä helpotti päätöstä. Ja se meni aivan, miten halusinkin sen menevän – halusin tehdä maaleja ja voittaa pelejä, ja siten siellä myös meni!

Päätöstä Hakaan siirtymisessä ei tarvinnut edes miettiä ja tavoitteetkin ovat selvillä.

– Tämä on spesiaalipaikka Suomen futiksessa – kun tuli mahdollisuus tulla, niin päätös oli helppo.

– Tulin tänne tehdäkseni maaleja ja auttaakseni joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa, missä ikinä minua tarvitaankaan.

– Meillä on kasassa erittäin kilpailukykyinen joukkue ja jokaisella on nälkää saavuttaa isoja asioita, mies näkee.

Kristian Yli-Hietasen sopimuksen myötä FC Hakalla on kasassa 19 pelaajasopimusta:
Aatu Hakala, Niklas Friberg, Atte Sihvonen, Janne-Pekka Laine, Vigori Gbe, Stavros Zarokostas, Logan Rogerson, Eero-Matti Auvinen, Tino Purme, Konsta Mervelä, Thomas Saarinen, Oiva Laaksonen, Felix Lehtinen, Anthony Herbert, Tuure Siira, Henri Malundama, Oliver Whyte, Haymenn Bah-Traoré ja Kristian Yli-Hietanen.

Korjattu 11.1.2023 Yli-Hietasen maalimäärä. Alkuperäisessä uutisessa oli ainoastaan pääsarjan maalit huomioituna.

Tuore sopimuspelaaja on päässyt jo kertaalleen esiintymään Hakan Mustavalko-TV:ssä kaudella 2021, kun FC Lahti vieraili Tehtaan kentällä. Tuolloin ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin ja Hietanen pelasi täydet minuutit Lahden keskikentän keskustassa. Voit katsoa pre-game -haastattelun alta:

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT