Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Juho Pirttijoki on kannattajien vuoden pelaaja

Hakan nuori toppari Juho Pirttijoki on Hakan kannattajien valinta vuoden pelaajaksi kaudella 2015. Näin ollen Pirttijoki saa ensimmäistä kertaa nimensä kannattajien vuoden pelaajalle annettavaan kiertopalkintoon, eli Chopeen maljaan. Pirttijoki otti voiton äänestyksessä ennen toiseksi sijoittunutta Niilo Mäenpäätä ja tasapistein kolmanneksi äänestettyjä Jarno Mattilaa sekä Kalle Multasta.

Juho Pirttijoen debyyttikausi Miesten Ykkösessä oli menestys. Toijalalaislähtöisen Haka-kasvatin otteet kentällä olivat läpi kauden miehekkäitä ja eleettömän varmoja. Etenkin ilmatilassa Pirttijoki oli lähes voittamaton. Eikä menestys suinkaan rajoittunut ainoastaan oman pään varjeluun, vaan Pirttijoki iski hyökkäyspäässä pallon vastustajan reppuun viidesti, ollen näin yhdessä Jarno Mattilan kanssa Hakan kolmanneksi paras maalintekijä Kalle Multasen ja Joni Mäkelän jälkeen.

Pirttijoelle itselleen jäi hyvä maku päättyneestä kaudesta, eikä vähiten sen takia, että kaudelle asetetut tavoitteet täyttyivät hienosti.

– Suurimmilta osin olen tyytyväinen koko kauteen. Isoimmat tavoitteet ennen kauden alkua olivat taistelu pelipaikasta Hakan puolustuslinjassa ja pääsy U21-maajoukkueen mukaan ja ne molemmat täyttyivät, Pirttijoki kertaa läpimurtokautensa tapahtumia.

Vaikka Ykkösessä vauhti on A-nuorten pelejä kovempaa, se ei nuorukaista pitkään haitannut.

– Nopeasti pääsin Ykkösen pelitempoon kiinni kauden alussa ja sitä kautta sain nostettua itseluottamusta ja parannettua otteita peli peliltä. Muutaman maalin tekeminen siihen päälle oli tietysti makea plussa, Pirttijoki muistelee.

Valinta kannattajien vuoden pelaajaksi on Pirttijoelle yksi suurimmista saavutuksista.

– Valinta vuoden pelaajaksi tuntuu erityisen hyvältä ja kertoo siitä, että kentällä on tehty asioita oikein. Kannattajat ovat selvästi pitäneet näkemästään. Arvostan tämän todella korkealle, joten iso kiitos kaikille Hakan kannattajille ja matseja seuranneille, Pirttijoki päättää.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT