Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Juho Kilo löytänyt taas peli-ilon Hakassa – ”On ollut hyvä valinta”

Juho Kilo vieraili Suplan Veikkausliiga-podcastissa kertomassa muun muassa ajastaan Saksassa ja siirrostaan FC Hakaan. Keskikenttäpelaaja on ollut tyytyväinen siirtoonsa.

Haka on kerännyt neljästä pelistä viisi pistettä ja on tasaisen sarjan keskikastissa. Kilo on suhteellisen tyytyväinen joukkueen alkukauteen.

– Aika lailla olemme saaneet minkä olemme ansainneet.  Ehkä 1-2 pistettä enemmän olisimme ansainneet, mutta pistemäärä korreloi aika hyvin meidän esitystä. Paljon parannettavaa, mutta ei missään nimessä ihan superhuono alku, Kilo miettii podcastissa.

Kilo teki Hakan kanssa sopimuksen talvella ja on kuulunut heti tultuaan joukkueen avainpelaajiin. 21-vuotiaan keskikenttäpelaajan mukaan hän on alkamassa pääsemään vauhtiin.

– Ensimmäiset pari peliä pelasin ehkä oman pelipaikan ulkopuolella, selkeästi ylempänä. Saksassa tottui pelaamaan pohjalla ja pelasin paljon pohjalla yksin. Viimeiseen kahteen peliin on mennyt taas heittämällä peli eteenpäin, kun on päässyt pelaamaan enemmän pohjalla. Päässyt sitä kautta paremmin peliin mukaan ja saanut enemmän pallokosketuksia. Etenkin viimeiset kaksi peliä on ollut ihan mukavaa.

Kilo vietti neljä vuotta saksalaisen HSV:n organisaatiossa ja hänen sopimuksensa loppui viime kesänä. Talvella hän haki pelipaikkaa Suomesta ja sellainen löytyi Hakasta.

– Jotkut varmaan näki, että kävin toisessa suomalaisessa seurassa treenailemaan ja sieltä tarjottiin myös sopimusta, mutta ei tullut sopimusasioissa vastaan. Sitten tuli Haka ja Hakan kanssa sovittiin käytännössä tunnissa asiat. Kaikki sujui luontevasti ja muutenkin täällä on hyvä joukkuehenki ja samanhenkistä porukkaa. Uusia tuttavia saanut eikä tämä ole huono sijainti, aika keskellä kaikkia joukkueita, niin on lyhyemmät vierasmatkat. Ja lyhyt matka läheisillä Helsingistä tulla katsomaan pelejä ja kun on vapaata, niin on lyhyt matka päästä Helsinkiin.

– Tietysti sain ison roolin ja halusin päästä pelaamaan ja saada siitä peli-intoa takaisin. Olla taas iloinen. Toistaiseksi koen ainakin, että on ollut hyvä valinta, Kilo kiittelee.

Kilo on ehtinyt huomata lyhyessä ajassa, että Valkeakoski on maineensa veroinen jalkapallokaupunki.  

– HJK:ta vastaan oli ihan kelpo määrä yleisöä ja veikkaan, että nyt kun kelit paranevat saadaan hyvä tunnelma tuleviinkin peleihin ja odotan niitä pelejä kesällä. Kyllä sen selkeästi huomaa, että pieni kaupunki, mutta jalkapallo on täällä selkeästi se laji. Uniikki stadion, niin vähän erilaisempi pelata kuin joku suljettu stadion. Ihan siistiä, hehkuttaa Kilo.

Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.

(Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT