Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jännitys vain tiivistyy Veikkausliigassa – kärkikolmikko Hongan johdolla tasapisteissä 

Veikkausliigan kauden 2022 runkosarjassa pelattiin viikonloppuna 19. eli neljänneksi viimeinen kierros ja tilanne etenkin kärjessä tiivistyi todella tiukaksi. 

Kierros käynnistyi lauantaina Pohjanmaalta, jossa kuuden parhaan joukkoon vahvasti pyrkivä SJK isännöi sarjakärki KuPS:aa ja niin ikään paikasta Mestaruussarjassa kamppaileva VPS karsijan paikalta pois pyristelevää FC Lahtea. SJK:n voitto KuPS:sta oli iso asia isännille ja muutti asetelmia myös kärkikamppailussa. FC Lahti puolestaan haki äärimmäisen tärkeät pisteet Vaasasta ja mutkisti samalla VPS:n tietä kuuden parhaan joukkoon. 

Sunnuntaina tasapisteissä sijoilla 5. ja 6. olevat AC Oulu ja FC Inter kohtasivat todellisessa kuuden pisteen ottelussa, jonka AC Oulu vei miesalivoimasta huolimatta nimiinsä 1-0. Panoksia ei puuttunut Veikkausliigan klassikko-ottelustakaan, jossa kohtasivat peräkkäisillä sijoilla FC Haka ja HJK. HJK:n avausjakson lopun maalisuma toi voiton vieraille ja nosti HJK:n jakamaan kärkipaikkaa KuPS:n kanssa. 

Sunnuntai-iltana kohtasivat vielä niin ikään kummallekin tärkeässä ottelussa sijoilla IFK Mariehamn ja Ilves. Ilves sai alavireisen jaksonsa käännetysti komeasti ja haki suurinumeroisen voiton Maarianhaminasta. 

Kierros päättyi maanantaina Tapiolassa pelattuun Metroderbyyn FC Honka – HIFK. Hongan 4-1-voitto nosti isännät maalieron turvin ykkössijalle ja HIFK juuttui yhä kiperämpään asemaan sarjataulukon hännillä. 

Veikkausliigan runkosarja jatkuu kolmanneksi viimeisellä ottelukierroksella tulevana viikonloppuna. 

Runkosarjan jälkeen Veikkausliiga jakaantuu kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjaan ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjaan. Kummassakin pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi määräytyvät lopulliset sijoitukset kaudella 2022. Sekä Mestaruus- että Haastajasarjaan lähdetään runkosarjan pisteiden pohjalta. 

Mestaruus- ja Haastajasarja käynnistyvät sunnuntaina 18.9. Poikkeuksena tähän ovat lauantaina 17.9. pelattavaan Suomen Cupin finaaliin tiensä selvittävät joukkueet, jotka pelaavat Mestaruus- ja/tai Haastajasarjan avauskierroksen ottelunsa keskiviikkona 5.10. Mestari kaudella 2022 on selvillä viimeistään sunnuntaina 16.10. Mestaruus- ja Haastajasarjan lopullinen otteluohjelma vahvistuu runkosarjan päättymisen jälkeen. 

Mestaruussarjassa ratkaistaan lopulliset sijat 1.-6. ja Haastajasarjassa sijat 7.-12. Haastajasarjassa viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa Ykköseen kaudelle 2023 ja sijalle 11. sijoittunut joukkue karsii Veikkausliigapaikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan kaksiosaisessa ottelussa. 

Mestaruussarjan ykkönen on Suomen mestari kaudella 2022 ja saa sen myötä paikan ensi kauden Mestarien liigan karsintoihin. Varma europaikka Konferenssiliigan karsinnoissa on tiedossa myös hopeamitalistille. Kolmas paikka eurocupeissa menee Suomen Cupin mestarille, mutta jos cup-mestari sijoittuu Veikkausliigassa kahden parhaan joukkoon, paikka menee Veikkausliigan pronssijoukkueelle. 

Neljäs paikka kauden 2023-24 eurocupeissa ratkaistaan Eurolopputurnauksessa, joka pelataan nyt kahden kauden tauon jälkeen koronatilanteen supistettua kahta edelliskautta. Eurolopputurnaukseen pääsevät paras ilman suoraa eurocup-paikkaa jäänyt Veikkausliigajoukkue sekä neljä seuraaville sijoittunutta joukkuetta. Riippuen Suomen Cupin mestarista nämä ovat joko Mestaruussarjan 3. sekä Mestaruussarjan sijoille 4.-6. sijoittuneet joukkueet ja Haastajasarjan ykkönen tai – jos Suomen Cupin mestari on Veikkausliigassa joko ykkönen tai kakkonen – Mestaruussarjan 4. sekä Mestaruussarjan sijoille 5.-6. sijoittuneet joukkueet ja Haastajasarjan kaksi parasta joukkuetta. Myös siinä tapauksessa, että Suomen Cupin mestari sijoittuu Veikkausliigassa sijoille 3.-7. Haastajasarjan kakkonen nousee eurolopputurnaukseen, sillä cupin kautta europaikan jo saavuttanut joukkue ei eurolopputurnauksessa pelaa. 

Eurolopputurnaus pelataan siten, että parhaalta sijalta siihen lähtevä joukkue pääsee suoraan finaaliin. Neljä muuta joukkuetta pelaavat yksiosaiset pudotuspelit, joiden voittaja pääsee finaaliin. Finaali pelataan kaksiosaisena ja yhteistuloksella parempi joukkue vie viimeisen jaossa olevan eurocup-paikan. Veikkausliigan loppusijoituksiin Eurolopputurnaus ei vaikuta. 

Eurolopputurnauksen avauspelit pelataan keskiviikkona 19.10. ja nuo ottelut voitokkaasti selvittäneet joukkueet kohtaavat lauantaina 22.10. Tämän ottelun voittaja kohtaa Eurolopputurnauksen huipentumassa kauden päätteeksi parhaalta sijoitukselta sinne yltäneen joukkueen keskiviikkona 26. ja lauantaina 30.10. pelattavissa finaaleissa. Nämä päivät ovat runkopäiviä ja tarkentuvat myöhemmin. 

Enemmän Veikkausliigasta Veikkausliigan verkkosivuilla http://www.veikkausliiga.com, Twitterissä https://twitter.com/veikkausliiga, Facebookissahttps://www.facebook.com/Veikkausliiga/ ja Instagramissa https://www.instagram.com/veikkausliiga/ sekä Veikkausliigan viikoittaisessa podcastissa Suplassa https://www.supla.fi/audio/4160154 

Veikkausliigakierros viikonloppuna: 

Lauantai 20.8.: 

17.00 SJK – KuPS 2-1 (1-1) 

17.00 VPS – FC Lahti 2-3 (1-1) 

Sunnuntai 21.8.: 

16.00 AC Oulu – FC Inter 1-0 (0-0) 

16.00 FC Haka – HJK 0-3 (0-3) 

18.30 IFK Mariehamn – Ilves 1-5 (1-4) 

Maanantai 22.8.: 

18.00 FC Honka – HIFK 4-1 (1-0) 

VEIKKAUSLIIGA  

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT