Ishmael Yartey osui jälleen, kun Haka ja Lahti tasasivat pisteet

FC Lahti ja FC Haka kohtasivat tiistai -illan Veikkausliigaottelussa Tehtaankentällä. Kahden edellisen liigaottelun tavoin, myös tänään päädyttiin pistejakoon ja tällä kertaa 1-1 -lukemin.

Ensimmäisellä jaksolla kumpikaan joukkueista ei saanut luoduksi juurikaan vaarallisia maalitilanteita. Siinä missä vieraat hallitsivat niukasti pallollista peliä, niin koskilaiset veivät puolestaan laukaukset nimiinsä. Kuvaavaa avausjaksolle kuitenkin on, että kuudesta laukauksesta huolimatta, yksikään ei suuntautunut maalia kohti.

– Sanoin ennen peliä, että pienten marginaalien peli tulossa. Lahti puolustaa hyvin ja tekee elämän vaikeaksi, mutta kyllä meidän pallon liikuttelu oli heikkoa tänään, Teemu Tainio totesi ottelun jälkeen.

Hakalle huonoja uutisia tuli 19. minuutin kohdalla, kun Jacob Bushue loukkasi itseään ja joutui jättämään kentän. Mies kuitenkin käveli kohtuullisen normaalin näköisesti pukukoppiin, joten toivottavasti mistään pahemmasta ei ole kyse. Tilalle juossut Janne-Pekka Laine esiintyi niin ikään erittäin vahvasti, joten vaihdolla ei ollut valkopaitojen peliin käytännössä mitään vaikutusta.

Vieraiden paras paikka tuli 25. minuutilla, kun ex-Haka Timi Lahti puski kulmasta hiukan ohi maalin. Kotijoukkueella oli puolestaan puolen tunnin kohdalla hyvä paine päällä, missä vapaapotkun ja sitä seuranneen kulmapotkun jälkimainingeissa Samuel Chidi pääsi laukomaan, mutta tämäkin yritys viuhui ohi maalin ja näin tauolle siirryttiin tasalukemissa 0-0.

Siinä missä ensimmäisellä jaksolla maalivahdit pääsivät helpolla, niin toisella jaksolla Mika Hilander Hakan maalilla ja Antonio Reguero Lahden maalilla pääsivät torjuntatöihin.

Koskilaisten parhaista paikoista vastasivat Janne-Pekka Laine kahdella laukauksellaan, Andrija Bosnjak, joka Eero-Matti Auvisen hienon esityön jälkeen pääsi puskemaan hyvästä paikasta, sekä Ishmael Yartey, joka lopulta vei valkopaidat 1-0 johtoon 72. minuutilla.

Maaliin johtanutta tilannetta edelsi Aleksandar Vucenovicin vahva esitys, missä useampikin vierasjoukkueen pelaaja yritti saada pallon vahvalta itävaltalaiselta riistettyä ja lopulta onnistuenkin, mutta sääntöjenvastaisin ottein. Pallo asetettiin noin 18 metriin ja sen taakse astelivat Yartey, sekä Maximus Tainio. Ghalainen lopulta laukoi vasurillaan ohi muurin, eikä Reguero ehtinyt edes reagoida ennen, kuin pallo oli verkoissa.

Vaikka pallonhallinta oli läpi ottelun lahtelaisilla, niin kotijoukkue oli ainoa, joka sai laukauksia kohti maalia. Tämä siitäkin huolimatta, että peli päättyi tasalukemiin 1-1. Vieraiden tasoitus tuli oikealta laidalta, Javi Hervasin jalasta lähteneestä vapaapotkusta, mikä kimpoili lopulta Hakan omasta pelaajasta maaliin, kun ottelua oli pelattuna 81 minuuttia.

– Täytyisi pitää oma pää puhtaana, että napataan se voitto, mutta ei. Kolme peliä putkeen meidän oma pää on heilunut erikoistilanteissa. Se vaikeuttaa tätä urakkaa, Tainio harmitteli.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana ei lisäosumia nähty ja näin pisteet tasattiin näiden kahden joukkueen välillä jo kolmannen kerran peräkkäin.

Valmentaja Tainiolla oli pelin jälkeen selkeä näkemys tulevasta.

– Viesti oli pojille, että meidän pitää parantaa!

Kuvat: Jussi Rämä