Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakassa ollut vaihtuvuutta talven aikana

Hakan joukkueessa on tapahtunut talven aikana muutoksia. Joukkueeseen on tullut uusia pelaajia ja samalla seuran on myös jättänyt pelaajia.

Haka on solminut talven aikana yhteensä kahdeksan uutta pelaajasopimusta. Valkopaitoihin ovat uusina miehinä liittyneet Tuomas Karjanlahti, Jaakko Rantanen, Henri Malundama, Jesse Ahonen, Jere Intala, Emenike Mbachu, Chris James sekä paluun tekevä oma kasvatti Topi Järvi. Taustojen puolella uutena mukaan on tullut valmentaja Jussi Lempinen.

– Meillä on nälkäinen, sitoutunut ja yhtenäinen joukkue. Askelmerkit ovat joukkueen rakentamisen suhteen ovat olleet selvät. Muutama palanen vielä, niin meillä on hyvin kilpailukykyinen joukkue taistelemaan noususta, Hakan päävalmentaja Kari Martonen arvio joukkueen tämänhetkistä tilaa.

Joukkueessa on ollut liikettä myös toiseen suuntaan. Viime kauden joukkueesta Jari Nikkilä ja monivuotinen luottomaalivahti Saku Pesonen ovat palanneet kasvattajaseuroihinsa. Nikkilä edustaa tulevalla kaudella TPV:tä ja Pesonen Kultsu FC:tä. Kakkosvalmentajana ja pelikentilläkin nähty Lauri Hakanen jatkaa uraansa Hämeenlinnassa HJS Akatemian pelaajavalmentajana. Kasperi Liikonen palaa pääkaupunkiseudulle ja on tehnyt sopimuksen Kakkosessa pelaavan FC Hongan kanssa. Eetu Kaipio ja Sami Sanevuori ovat lopettaneet pelaamisen huipputasolla ja AJ Gray on niin ikään jättänyt joukkueen. Urallaan askeleen ylöspäin ottivat HIFK:n riveihin siirtynyt Juho Pirttijoki ja FC Lahteen matkannut maalitykki Kalle Multanen. Myöskään kahta Haka-legendaa Mikko Innasta ja Jarno Mattilaa ei näillä näkymin nähdä Tehtiksellä ensi kaudella. Toki erityisesti ”Jape” Mattila saattaa yllättää hakalaiset jälleen kerran.

– Haluamme kiittää Hakasta lähteneitä pelaajia taustajoukkoineen. Jokaisella on ollut Tehtiksellä tärkeä rooli ja kaikki ovat tervetulleita Tehtikselle koska vain katsomaan pelejä tai muuten auttamaan seuraa eteenpäin, toivoo seuran puheenjohtaja Marko Laaksonen.

Yksi iso menetys koettiin myös taustojen puolella, kun Timo ”TJ” Järvinen päätti jättää huoltotehtävät ja siirtyä eläkkeelle. TJ toimi yli 25 vuoden ajan Hakan eri junioriluokissa ja edustuksessa tehden arvokasta ja korvaamatonta työtä seuran eteen.

– TJ jättää luonnollisesti valtavan aukon sekä työnsä, mutta ennen kaikkea persoonansa puolesta. Hieno ihminen, jolla on suuri hakalainen sydän. Onneksi tiedän, että TJ nähdään aivan varmasti Tehtiksellä Hakaa kannustamassa myös jatkossa. Hänenlaisiaan tarvitsemme, Laaksonen kiittelee.

Kotiyleisöllä on mahdollisuus nähdä Haka ensimmäisen kerran tällä kaudella kotikentällä pitkäperjantaina, kun Haka kohtaa Ykkösen nousijajoukkue GrIFK:n Tehtaan kentällä. Ottelu alkaa kello 14.00. Otteluun on vapaa pääsy, mutta portilta voi ostaa kannatuslipun, jolla saa kahvin ja makkaran kioskista.

Odotettu Suomen Cupin Pirkanmaan derby pelataan 1.4. Tehtaan kentällä. Ottelu alkaa kello 18.00 ja lippuja on myynnissä Hakan toimistolla Tehtaan kentällä. Lipun hinta on 10 euroa ja kausikortilla pääsee otteluun ilmaiseksi. Voit varmistaa paikkasi Tehtiksellä tulevalla kaudella ostamalla kausikortin Hakan toimistolta Tehtaan kentältä tai Valkeakosken Sportiasta Koskikarasta. Myös tilaus kotiin laskulla onnistuu, toimisto@fchaka.fi. Kausikorttivaihtoehdot löydät täältä.

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT