Hakan vahva ensimmäinen jakso ei riittänyt pisteisiin Kuopiossa

FC Hakan hyvä esitys Kuopiossa ei tuonut tulosta, vaan kotijoukkue KuPS oli parempi ja siirtyi takaisin Veikkausliigan kärkeen 2-0 -voitolla.

Ottelun avauspuolikas oli maaliton, vaikkakin molemmilla joukkeilla oli paikkansa. Ensimmäisen kerran koskilaisten riveissä säikähdettiin 21. minuutilla, kun Ousmane Diawara meni kentän pintaan kaksinkamppailussa Hassan Ndamin kanssa boksissa, mutta seurauksen oli keltainen kortti sukeltamisesta.

Myös Petteri Pennanen hätyytteli koskilaisten maalia avoipaikasta, mutta Ndamin akrobaattinen katko nurmen pinnassa spagaatista, esti tämän yrityksen.

Vahvasti avausjaksolla esiintyneen Hakan paras paikka syntyi 32. minuutilla, kun Elias Mastokangas pääsi oikealta puolittain läpi ja nokikkain KuPS -maalissa pelanneen Johannes Kreidlin kanssa, mutta tällä kertaa itävaltalaismaalivahti vei pidemmän korren.

Toiselle jaksolle kotijoukkue juoksi selvästi terävämpänä ja siitä joukkue palkiittiinkin 53. minuutilla, kun Axel Vidjeskog laukoi pallon pilkulta sisään. Tuomari Joona Manninen vihelsi pallon pilkulle Diawaran jälleen kaatuessa rangaistusalueella, mutta tällä kertaa ihan aiheesta, sillä Guilherme Morais selvästi rikkoo tilanteessa.

Haka halusi saada ottelun lopussa vielä vähintäänkin tasoihin, mutta koneesta ei tänään saatu riittävästi irti siitäkään huolimatta että Andy Smith joukkoineen teki kaikkiaan neljä vaihtoa viimeisen 20 minuutin aikana.

Smith harmitteli ottelun jälkeen ikäväksi kääntynyttä loukkaantumistilannetta, sillä myös Anthony Olusanya joutui jättämään ottelun välistä loukkaantumisesta johtuen. Päävalmentaja antoi kuitenkin tunnustusta joukkueelleen hienosta esityksestä, missä kuitenkin maalit jäivät puuttumaan.

– Meillä oli hyvä pelisuunnitelma, se toimi ja pelasimme hyvää jalkapalloa. Etenkin ensimmäinen jakso oli meiltä loistava.

– Pystyimme myös luomaan riittävästi paikkoja, mutta mikäli et käytä niitä hyväksesi ja tee maaleja, et voi voittaa.

Ottelussa nähtiin vielä yksi maali tuomarin antamalla lisäajalla, kun Arttu Heinonen pääsi juuri ennen päätösvihellystä laukomaan aivan vapaasti taka-alueelle pelatun poikittaissyötön voimalla maaliin. Tällä osumalla ei kuitenkaan ollut enää mitään merkitystä pistejaon kannalta, vaan täydet kolme pistettä jäivät Kuopioon.