Hakan toisen jakson takaa-ajo ei aivan riittänyt Honkaa vastaan

Hakan vierailu Hongan vieraana torstai -illassa oli varsin kaksijakoinen. Ensimmäisen jakson jälkeen tulostaululla luki murhaavat 3-0 -lukemat, mutta valkopaidat kuitenkin löysivät peliinsä juonen toisella jaksolla ja saivat hienon loppukirin aikaiseksi. Se ei kuitenkaan aivan riittänyt, sillä loppulukemiksi kirjattiin päätösvihellyksen jälkeen 3-2.

Varsinkin koskilaisten puolustuspelaaminen vaikutti olevan unessa koko ensi jakson. Ensimmäinen maali syntyi kulmasta ottelun neljännellä minuutilla. Pallo tipahti Aatu Hakalan torjunnasta vitosen viivalle, mistä Aldayr Hernandez pääsi kahdesti yrittämään kolmen Haka -puolustajan keskeltä. Ensimmäisellä yrittämällä mies vain hieman pyyhki pölyjä pallosta, mutta toisella onnistui ohittamaan nuoren Haka -vahdin.

Toisessa osumassa Anthony Herbert katkoi oikealta lähteneen keskityksen päällään kuudentoista viivalle. Florian Krebs ehti ensimmäisenä palloon ja saksalainen keskikenttämies pääsi iskemään uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin komeasti vasempaan ylänurkkaan pelikellon näyttäessä 18. minuuttia.

Lopullisesti ensimmäisen jakson synkensi Agon Sadiku, joka pääsi tuikkaamaan läheltä puoliaikalukemiksi 3-0 36. minuutilla. Hongan hyökkäyspelaamisessa tuntui onnistuvan kaikki ensi jaksolla ja kolmas maali kruunasi avauspuolikkaan dominoinnin. Lyhyillä syötöillä Haka -puolustuksen puhkonut hyökkäyskuvio sopii malliesimerkiksi junioreille ja sitä varmasti tullaan myös Hakan tulevissa videopalavereissa käymään läpi.

– Vastustaja teki heti alkuun erikoistilanteesta maalin. Maalit muuttaa pelin luonnetta selvästi ja vaikuttaa itseluottamukseen. Tuntui myös siltä, että Honka oli äärimmäisen tehokas omissa maalipaikoissaan, jokainen niistä tuntui päättyvän maaliin, Hakan valmentaja Ossi Virta kertasi ensimmäisiä 45 minuuttia.

– Kokonaisuutena olin äärimmäisen pettynyt ensimmäiseen jaksoon.

Toiselle jaksolle, Teemu Tainion korona -tartunnasta johtuen päävastuussa ollut Virta teki kolme vaihtoa. Herbert, Donaldo Acka ja Oliver Whyte jäivät sivuun ja heidän tilalleen juoksivat Tino Purme, Salomo Ojala, sekä Logan Rogerson. Samalla siirryttiin kolmesta topparista neljän puolustuslinjaan.

Vaikka näkyviä muutoksia tehtiinkin useita, niin suurin muutos tapahtui mentaalipuolella Virta painottaa.

– Kopissa sovittiin, että peli-ilmeen pitää muuttua täysin ja se muutos me saatiin. Jätkät rupes taistelemaan ja voittaan kaksinkamppailuja.

– Ruvettiin pelaan omaa peliä. Jokainen pelaaja nosti omaa tasoaan jokaisella osa-alueella. Oltiin se joukkue pallollisesti mikä halutaan olla.

Toisella jaksolla kotijoukkueen iloinen hyökkäyspelaaminen oli enää muisto vain. Honka selkeästi pudotti ryhmitystään, mutta toisaalta oli myös pakotettu siihen.

– Pakotettiin Honka alas omalla rohkealla pelaamisella. Meillä oli useampi hyvä maalintekotilanne ja mahdollisuudet mennä ohikin.

Maalipaikkoja tosiaan riitti useampaankin, mutta valitettavasti pallo löysi tiensä verkkoihin vain kahdesti – molemmista osumista vastasi Lee Erwin.

Ensimmäinen kavennusosuma syntyi 69. minuutilla, kun Erwinia rikottaiin rangaistusalueella ja tuomari Oskari Hämäläinen osoitti pallon pilkulle. Skottihyökkääjä asettui itse pallon taakse ja laukoi pallon sellaisella voimalla verkkoihin, ettei hyvin mukana olleella Maksim Rudakovilla ollut saumaa torjua vetoa.

Illan toisensa valkopaitojen hyökkääjä iski 87. minuutilla Salomo Ojalan tarjoilusta, kun oikealta lähtenyt maanuoliainen viuhui millintarkasti vasempaan alanurkkaan. Erwinillä oli vielä kolme minuuttia myöhemmin paikka kruunata iltansa, mutta skotin yritys meni ohi maalin.

Vaikka kokonaisuutena ottelun tulos oli takaisku, niin Virta näki paljon hyvää toisessa jaksossa ja niitä asioita hän haluaa nähdä myös tulevaisuudessa.

– Ehdottomasti henkisellä puolella pidetään sama peli-ilme, mikä toisella jaksolla oli. Ja olen takuuvarma, että näin tulee tapahtumaan.

– Ehdottomasti uskon, että me tullaan olemaan vahva joukkue tällä kaudella, kunhan vain pelataan samoin, kuin toinen jakso tänään!