Hakan kahden maalin johtoasema kääntyi yliajalla maalin tappioksi Vaasassa

FC Haka kohtasi Vaasan Palloseuran sunnuntai -illassa Lemonsoft Stadionilla Vaasassa ottelussa, missä samalla juhlistettiin myös kotijoukkueen 100 -vuotista historiaa.

Koskilaisten kokoonpanossa oli useita muutoksia, sillä edellisottelun avaukseen verraten vaihdossa aloittivat Elias Mastokangas, Evangelos Patoulidis, Tuure Siira ja Maissa Fall. Avauksessa sen sijaan olivat Arlind Sejdiu, Oskari Sallinen, Imani Lanquedoc sekä ensimmäisen ottelunsa Haka -paidassa pelannut Anthony Olusanya.

Valkopaidat eivät ensi jaksolla saaneet omaa pallollista peliään täysin toimimaan, vaikka pelissä hyviä aihioita olikin. Ratkaisut hyökkäyskolmanneksella olivat huolimattomia ja peliväline päätyi kerta toisensa kotijoukkueen hallintaan. Puolustuspeli kuitenkin toimi kohtuullisesti eikä sen enempää Vaasakaan onnistunut maalinteossa, joten tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Haka ei tehnyt puoliajalla yhtään vaihtoa, mutta joukkue tuli toiselle jaksolle terävästi ja siirtyi 0-1 -johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen. Maali rakennettiin maltilla oikean laidan kautta Niklas Fribergin ja Nicolas Dantasin toimesta, joista jälkimmäinen pelasi lopulta Imani Lanquedocin kohti päätyviivaa, mistä englantilainen pelasi kovaa maassa maalin edustalle ja hyvällä liikkeellä vastaan tullut Anthony Olusanya ohjasi pallon taidokkaasti etunurkasta sisään.

Valkopaitojen vahva ote jatkui, sillä vain kuusi minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen vaasalaisten verkossa. Lanquedoc antoi kulmapotkun, mikä leijaili puolustajan päästä taka-alueelle, Arlind Sejdiu otti pallon haltuun, haki itsensä parilla terävällä askeleella vapaaksi ja laukoi pallon vasurilla vasempaan takanurkkaan.

Hakan vakuuttavasti startannut toinen jakso sai kuitenkin pahan takaiskun, kun Nikolas Talo katseli punaista korttia 64. minuutilla. Pallo pelattiin topparin käteen puolustustilanteessa ja erotuomari Peiman Simani nosti tylysti suoraan punaisen kortin.

Ylivoimalla pelannut VPS kavensi ottelun 1-2 71. minuutilla. Anton Lepola torjui pallon kuudentoista lähettyville, mistä Joonas Vahtera laukoi pallon suoraan ilmasta voimalla verkkoihin.

Hakan johto säilyi lähes loppuun asti, mutta lisää kylmää vettä tuli vain pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Ryan Mahuta puolestaan pelasi palloa kädellään rangaistusalueella aivan päätyrajan tuntumassa ja Simani vihelsi pallon pilkulle, mistä Martti Haukioja laukoi sen hyvin mukana olleen Anton Lepolan alta maaliin.

Koskilaisten lupaavasti alkanut ilta synkkeni lopullisesti Samu Alangon lähettämä matala keskitys painui yllättäen takanurkkaan lisäajan kolmannella minuutilla.

Enempää osumia ei nähty ja näin vaasalaiset saivat juhlaottelustaan arvokkaan voiton maalein 3-2.

– Peli oli täysin hallinnassamme ja sitten kävi näin, Andy Smith manasi.

– Mielestäni pelasimme fantastisesti, meillä ei ollut mitään hätää.

– Minulta ei oikein löydy sanoja juuri nyt. Jokainen pelin katsonut pystyi kyllä näkemään mitä tapahtui.

Kauan joukkue ei voi tappiota murehtia, sillä keskiviikkona on edessä taistelu Suomen Cupin -finaalipaikasta, kun FC Inter saapuu Tehtaan kentälle. Välierän liput ovat myynnissä nyt! Lue lisää täältä ja tule kannustamaan finaaliin!