Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalta vaaditaan huippusuoritusta sunnuntaina

FC Haka lähtee sunnuntaina metsästämään kauden avauskotivoittoa, kun sarjakolmosena majaileva Kuopion Palloseura saapuu Tehtaankentälle.

Koskilaisten kotiottelut ovat olleet pääsääntöiset hyvää tekemistä, mikäli unohdetaan kotiavauksen romahdus sarjanousija KTP:a vastaan. Vastassa on tämän jälkeen olleet HJK, FC Lahti ja FC Honka, joilta on yhteensä jäänyt kaksi tasapelipistettä Valkeakoskelle. Vaikka vastus on jälleen yksi kovimmista, niin odotuksissa on pistesaldon kartuttaminen kuopiolaisten kustannuksella.

Kotijoukkueella on viime otteluissa ollut elämistä, osin poissaoloistakin johtuen, joten sunnuntain kokoonpano selvinnee vasta pelipäivänä. Puolustuksesta ovat varmuudella poissa pelikieltoaan vielä tässä ottelussa kärsivä Niklas Friberg, sekä loukkaantuneena oleva Ndukaku Alison, jonka tilanteesta päävalmentaja Teemu Tainio kertoo sunnuntain ottelun videoennakossa tarkemmin.

Kaikesta voisi olettaa, että Haka lähtee sarjakolmosia vastaan puolustusvoittoisella taktiikalla. Osin johtuen myös toppariosaston poissaoloista, kotijoukkueen puolustuksen voisi olettaa ryhmittyvän neljän puolustajan linjaan.

Hyökkäysosastolle vaihtoehtoja löytyy, sillä itävaltalainen Aleksandar Vucenovic on taas pelikunnossa. Hyökkääjistä ainoastaan siis Jesse Huhtala on sivussa. Myös Janne-Pekka Laine on jälleen käytettävissä, joten siinä mielessä kotijoukkue pääsee otteluun Ilves -kohtaamista paremmista lähtökohdista.

Keskikentältä avauksesta todennäköisesti löytyvällä Maximus Tainiolla on selkeä näkemys, millä eväin kuopiolaisilta pisteitä voidaan ottaa.

– Keskitytään puolustamaan ja pallonriistosta isketään nopeasti vastahyökkäyksiin. Viime pelissäkin näytettiin, että puolustamalla voitetaan ja annetaan siitä pitävien hallita palloa siellä omalla puoliskolla.

Viime kaudella Hakaa Tehtikselle johdattanut Anton Popovitch palaa kasvattajaseuransa kotistadionille sunnuntaina.

Kuopion Palloseura on sopinut Hakalle hyvin vastustajaksi tällä ja viime kaudella. Kahdesta viimeisimmästä ottelusta Kuopiosta, on tuliaisina ollut kuusi pistettä. Tosin viime kauden maali-iloittelu Tehtiksellä päättyi vieraiden selvään 2-4 -voittoon.

Kuopiolaisia pidettiin kausiennakoissa yhtenä mestariehdokkaana, mutta runkosarjan ollessa puolivälissä, vaikuttaisi kuopiolaiset muiden tavoin jääneen ykkösmestariehdokas HJK:n matkasta. Joukkue on tosin ollut viimeisen kuukauden aikana hyvässä iskussa ja voittanut viimeisimmät viisi otteluaan maalierolla 8-1. KuPS:n viimeisin tappio onkin juuri Hakaa vastaan lauantailta 29.5., jolloin valkopaidat nappasivat 1-2 -voiton Henri Malundaman ja Vucenovicin maaleilla.

– Meidän pitää olla rohkeita pallon kanssa, prässätä kovaa ja uskoa omaan tekemiseen. Huomenna on kova joukkue vastassa, toteaa päävalmentaja Teemu Tainio ottelua edeltävänä päivänä.

Sunnuntaita silmällä pitäen pitää muistaa, että vaikka vierailla on allaan Euro -karsinta torstailta, niin lähtevät he otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja Hakalta vaaditaankin nappisuoritus, jotta pisteitä Valkeakoskelle jää.

– Tällä hetkellä tarvitaan meiltä paras suoritus, että saadaan pisteitä. Voitto tässä sarjassa vaatii sen.

– Meillä on kaksi hyvää esitystä KuPS:a vastaan tällä kaudella, mikä antaa joukkueelle itseluottamusta, että aivan voitettavissa oleva peli, Tainio päättää.

KuPS:n ennakko TÄÄLTÄ.

Ottelun käsiohjelma TÄÄLTÄ.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT