Hakalta hieno nousu – joukkue jatkaa Suomen Cupissa!

FC Hakan pelit tämän vuoden Suomen Cupissa jatkuvat lohkovaiheen jälkeen. Jatkopaikka puolivälieräkarsintoihin varmistui hienon kirin jälkeen JJK:n kaaduttua Jyväskylän Vehkahallissa 2-1 (0-1).

Peli oli ensimmäisellä puoliajalla Hakan hallussa, kunnes huonosti puolustettu erikoistilanne koitui kohtaloksi 34. minuutin pelin jälkeen. JJK:n Honar Abdi vei tuossa vaiheessa isännät johtoon kulmapotkun jälkeen.

Takaisku sekoitti hetkeksi Hakan peliä, mutta toisella puoliajalla kiri tuotti tulosta. Gerald Ben tasoitti ottelun puskemalla kulmapotkun jälkitilanteesta pallon maaliin vartti ennen täyttä aikaa. Viisi minuuttia aiemmin Tuomas Lähdesmäki oli kolisuttanut tolppaa laukauksellaan.

Vapauttava toinen maali tuli 89. minuutilla Salomo Ojalan läpiajosta. Ojalalla oli sauma ratkaisuun jo hetkeä aiemmin, mutta JJK-vahti Jere Pyhäranta esti tuon yrityksen.

Hakan päävalmentaja Keith Armstrong oli jo palannut joukkueen mukaan sairauslomansa jälkeen, mutta tässä pelissä vetovastuussa oli vielä Teemu Tainio.

– Välillä tuntui, ettei pallo mene mistään maaliin. Tappioasemassa peli meinasi mennä turhankin suoraviivaiseksi. Jouduin siinä pojille huomauttamaan, että kärsivällisellä pelaamisella tulee kyllä tulosta. Ja näin kävi, Tainio tuumi.

– Mukavasti oli pelissä tunnetta. Pieniä kolhuja tuli, mutta niin tällaisissa peleissä usein tulee, Tainio sanoi.

Haka sijoittui lopulta lohkossaan kolmanneksi Ilveksen ja FC Lahden jälkeen. Taakse jäivät JJK:n ohella GrIFK ja FC Viikingit. Koskilaisten urakka jatkuu parhaana lohkokolmosena puolivälieräkarsinnoissa.

Hakan kokoonpano JJK:ta vastaan: Joonas Immonen (var.), Jami Kyöstilä, Jaakko Rantanen, Ville-Valtteri Starck, Antto Hilska (var.) (61. Salomo Ojala), Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Gerald Ben, Tuomas Lähdesmäki, Anton Popovitch (var.) (72. Jonni Thusberg), Henri Malundama, Anthony Dafaa (80. Reetu Räsänen).