Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalta erinomainen avaus hallitsevaa Suomen Mestaria vastaan

FC Hakan kauden 2020 ensimmäinen virallinen ottelu pelattiin tänään lauantaina hyväkuntoisella Tehtaan kentän tekonurmella runsaslukuisen yleisön edessä.
Oli melkoisen huikeaa, että tammikuun 25. päivä päästiin pelaamaan Tehtiksellä. Vastaavaa ei ole tiettävästi tapahtunut koskaan aikaisemmin. Veikkausliigan mestari 2019 Kuopion Palloseura oli saapunut paikalle uuden valmentajansa Arne Erlandsenin johdolla. KuPS on uudistunut viime kaudesta myös pelaajistonsa osalta melkoisesti, toki uudet pelaajat on hankittu tulevan kauden menestystä silmällä pitäen. Hakalla oli vähän haasteita kokoonpanon kanssa, loukkaantumisten ja pelilupien kanssa, mutta uusi maalivahti Michael Harmann pääsi suorittamaan ensiesiintymisen Tehtiksellä.

Ottelu alkoi mukavasti kotijoukkueen pitäessä palloa ja jopa halliten pelitapahtumia. Ensimmäinen puolittainen paikka Hakan Akseli Lehtojuurelle tuli jo viidennellä minuutilla, mutta laukaus jäi löysäksi ja pelin 17 minuutilla Samuel Chidin veto painui ohi. Myös KuPS pääsi vähitellen peliin mukaan ja paineli menemään varsinkin oikeaa laitaa, josta keskitykset kääntyivät usein kulmiksi. KuPSilla olikin koko matsissa 10 kulmaa Hakan 5 vastaan. Kaikki KuPSin kulmat olivat vaarallisia, antajana oli kapteeni Ilmari Niskanen. Tasaisella ensimmäisellä jaksolla varoituksia saivat Hakan Jami Kyöstilä ja Antto HIlska sekä KuPSin Issa Thiaw. Pelin toinenkin jakso alkoi tasaisena. Kuitenkin jo toisen jakson 5 minuutilla hienon nousun päätteeksi Samuel Chidi syötti Akseli Lehtojuurelle, joka kavensi keskelle ja laukoi upeasti noin 20 metristä oikeaan nurkkaan ohi Otso Virtasen. Tästä noin 10 minuuttia ja Hakan kulman jälkeen Antto Hilska laukoi vähän yli KuPS maalin. Hakan johtomaalin jälkeen KuPS otti enemmän pallonhallintaa itselleen ja sai monista kulmistaan tiukkoja paikkoja kotijoukkueen maalille. Hakan uusi maalivahti Michail Hartmann yhdessä puolustuslinjan kanssa selvisi kuitenkin erinomaisesti. Toisella jaksolla erotuomari Kalle Mäkinen sai nostella keltaisia kortteja tuiki tiheään, Hakan Chidi ja Niklas Friberg sekä KuPSin kolme pelaajaa rikkoivat kortin arvoisesti.

Kotiyleisö alkoi jo odottaa kotivoittoa, kun KuPS sai vaparin noin 16 rajalta. Pallon taakse asettui Ilmari Niskanen, jonka maailmanluokan millintarkka veto toi vieraat tasoihin. Nätoihin tasalukemiin päättyi Suomen Cupin avaus aurinkoisella Tehtiksellä.

Vierailijoiden uusi valmentaja oli tyytyväinen pisteeseen. ”Peli oli tasainen ja Haka oli meille fyysinen vastustaja. Valitettavasti emme onnistuneet hyödyntämään pallon hallintaamme maalipaikkoihin asti, varsinkaan toisella jaksolla. Hyvää oli tietysti se, että onnistuimme nousemaan lopussa tasoihin”

Teemu Tainio oi myös tyytyväinen ensimmäisen virallisen pelin ilmeeseen. ”Lähtökohta peliin, ohuen penkin vuoksi oli vähän haastava, mutta kaikki pelaajat hoitivat ruutunsa hienosti sekä pystyimme vastaamaan KuPSin fyysisyyteen. Hyvää oli myös uusien pelaajien sisäänajo joukkueeseen. Toppari Jonas Häkkinen oppii koko ajan lisää ja Seth Saarinenkin sai ensimmäiset minuuttinsa Tehtiksellä. Sanotaan mitä sanotaan, mutta kyllä nämä Cupin pelit ovat erinomaisia tapahtumia harjoituspeleihin verrattuna” Kokonaisuutena Hakan esitys oli ennakkoluuloton ja rohkaiseva jatkoa ajatellen. Hakan seuraava Cup-matsi on lauantaina 1.2 SJK:ta vastaan Seinäjoella. Tuokin matsi näkyy Ruutu + – kanavalla, jonka voit kätevästi tilata FC Hakan toimistolta.

Hakan kokoonpano KuPSia vastaan: Michael Hartmann (mv), Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Jonas Häkkinen, Jacob Bushue, Antto Hilska, Samuel Chidi, Anton Popovitch, Tino Purme, Akseli Lehtojuuri (85 min. Leevi Antinaho), Henri Malundama (87 min. Seth Saarinen).

Tässä linkki KuPSin raporttiin pääset tästä

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT