Hakalle tappio Pietarsaaressa

Haka menetti otetta ensi kauden kotiedustaan ja putosi lauantaina Ykkösessä kuudenneksi, kun koskilaiset hävisivät vierasottelunsa Jaroa vastaan 2-4 (0-1).

Nousu takaisin viiden joukkoon tietäisi yhtä ylimääräistä kotiottelua ensi kaudeksi. Nyt AC Oulu on pisteen Hakan edellä ja tasapisteisiin nousseen Jaron maaliero on parempi.

Haka ja Jaro olivat kauden aiemmissa otteluissa pelanneet kaksi tasapeliä. Pietarsaaren ensimmäisessä ottelussa lukemat olivat 2-2 ja heinäkuussa Tehtaan kentällä 0-0.

-Tämä oli ottelu jonka olisimme voineet voittaa vaikka emme välttämättä olisi voittoa ansainneet, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong pohti.

Lauantaina Seth Paintsil vei Jaron johtoon 17. minuutin pelin jälkeen ja Christian Eissele tuplasi isäntien johdon heti toisen puoliajan alkuun.

Kevätkierroksen tapaan Haka nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta takaisin, kun Kalle Multanen ja Jaakko Rantanen osuivat.  Multanen puski takatolpalta Henri Malundaman keskityksen verkkoon ja Rantanen upotti vapaapotkun tolpan kautta Jaro-maaliin.

Nyt Haka ei pystynyt tasatilannetta pitämään, vaan Eissele onnistui maalinteossa uudemman kerran viisi minuuttia Hakan tasoituksen jälkeen.

-Se maali tuli täysin puolustuksemme virheestä, Armstrong myönsi.

Paintsilin toinen osuma 89. minuutilla oli pelin lopullinen niitti.

Haka sai pelata ottelussa 12 minuuttia yhden miehen ylivoimalla, kun Adam Vidjeskog sai toisen keltaisen korttinsa 76. minuutilla. Paavo Aholan punainen kortti tasoitti kuitenkin puntit pari minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Meillä oli ylivoimalla hyvää aikaa hakea tasoitusta. Mutta siinä oli vähän yliyrittämistä, joka taisi johtua kokemattomuudesta, Armstrong puntaroi.

Hakalla on nyt edessä kahden viikon tauko ennen seuraavaa ottelua. Kotikauden päättävä kamppailu KPV:ta vastaan pelataan Tehtaan kentällä lauantaina 14.10. Ykkösen päätöskierros on edessä viikkoa myöhemmin. Tuolloin Haka kohtaa vieraskentällä jo putoamaan tuomitun GrIFK:n

Hakan kokoonpano Jaroa vastaan: Ville Kauppinen, Ville-Valtteri Starck, Mikko-Petteri Latosaari, Paavo Ahola (var.+var.=kentältäpoisto), Henri Malundama, Jaakko Rantanen (var.), Niilo Mäenpää, Anton Popovitch (60. Arlind Basha (77. Diogo Tomas), Tuomas Lähdesmäki (60. Jean Fridolin Ngenbe Ngenbe), Emenike Mbachu, Kalle Multanen.