Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle komea voitto JJK:sta

Haka avasi kevään 2017 kotiottelunsa komeasti, kun Veikkausliigaan noussut JJK kaatui Suomen Cupin alkulohkossa Saharan tekonurmella lukemin 4-0 (3-0). Hakalla on nyt koossa kahdesta cupin ottelusta neljä pistettä.

Päävalmentaja Keith Armstrongin laatima taktiikka puri erinomaisesti ja Haka paketoi pelin jo ensimmäisellä puoliajalla.

– Maalit olivat todella hyviä, varsinkin se viimeinen. Pelasimme järkevästi palloa ja kun vastustaja nousi, niin silloin iskimme nopeasti eteenpäin. Se oli nautittavaa. Pystyimme pelaamaan suoraviivaisesti silloin kun on tarvetta, Armstrong iloitsi.

Kalle Multanen avasi maalihanat 18. minuutilla ja Niilo Mäenpää iski vielä ennen taukoa kahdesti. Kaava maaleissa oli samankaltainen. Nopeat suunnanmuutokset jättivät JJK:n ilman mahdollisuuksia. Toisella puoliajalla JJK pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta tasapainoinen puolustuspelaaminen piti jyväskyläläiset nollilla. Tuomas Lähdesmäki viimeisteli nätin kuvion päätteeksi loppulukemat 80. minuutin kohdalla.

– Nollapeli on aina kiva ja tehdä aina enemmän kuin maali tai kaksi on hyvä juttu, Armstrong mietti.

– Loimme äärimmäisen hyviä vastaiskuja ja puolustimme suhteellisen hyvin. Teimme muutaman virheeen, josta vastustaja olisi voinut rankaista, mutta kokonaisuuteen täytyy olla tyytyväinen, Armstrong sanoi.

Avausmaalin iskenyt Multanen oli Armstrongin kanssa samoilla linjoilla.

– Hyvältä tuntuu. Pelissämme oli jälleen erinomaisesti yritystä, Multanen huomautti.

Samaan hengenvetoon Multanen muistutti, että komeasta voitosta huolimatta Hakan peli ei ole vielä valmista.

– Toisella puoliajalla valuimme liikaa ja otimme vähän liikaa vastaan, Multanen pohti.

Seuraavaksi Haka pelaa Suomen Cupissa ensi lauantaina. Tuolloin vastassa on Tampereen Pirkkahallissa Ilves, joka voitti lauantaina FC Lahden 2-0.

– Iso peli tulossa. Valmentajan ei tarvitse näihin peleihin pelaajia motivoida, Armstrong alleviivasi.

Haka-JJK 4-0 (3-0)
18. 1-0 Kalle Multanen
24. 2-0 Niilo Mäenpää
44. 3-0 Niilo Mäenpää
80. 4-0 Tuomas Lähdesmäki

Hakan kokoonpano JJK:ta vastaan: Joonas Immonen, Henri Malundama (46. Ville-Valtteri Starck), Mikko-Petteri Latosaari, Juho Saarinen, Paavo Ahola, Jaakko Rantanen, Anton Popovitch, Niilo Mäenpää (65. Erkka Helminen), Tuomas Lähdesmäki, Emenike Mbachu, Kalle Multanen.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT