Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle kenraaliharjoituksesta tappio

FC Haka ja Kokkolan Pallo-Veikot kohtasivat värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta Tehtaan kentällä lauantain tuulisessa iltapäivässä. Vähämaalinen ottelu päättyi lopulta vieraiden niukkaan 0-1 -voittoon, eikä Haka näin ollen saanut toivomaansa tulosta viikon päästä alkavaa Veikkausliigaa sisälläpitäen.

– Saatiin kaikille minuutteja ja säilyttiin ilman loukkaantumisia, niin se on positiivista, mutta kyllä me oltais tänään tulos haluttu myös, Teemu Tainio painotti ottelun jälkeen.

Varsinkin ottelun alku oli Hakalle erityisen vaikea, mutta sen ymmärtää, sillä joukkue vietti aamu- ja iltapäivän laittaessa kenttää pelikuntoon. Vielä eilen oletus oli, että Sahara olisi paremmassa kunnossa, mutta Tehtiksen lämmitysteho yllätti positiivisesti ja näin ollen peli päästiin sittenkin pelaamaan kotikentällä, mikä sinällään oli jo tärkeää.

Ei siis mikään ideaalinen valmistautuminen, mutta lopulta peli päästiin aloittamaan puoli tuntia alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin.

Ja ettei jo kenttä itsessään olisi ollut tarpeeksi haastava, niin olosuhteet myös muutoin olivat arktiset.

– Kyllä sen näki, että keli oli vaikea. Helvetinmoinen tuuli, liukas kenttä ja liukas pallo tuottaa aina omat ongelmansa. Ja sitten vasta toinen peli ulkokentällä, niin tuli pieniä lapsuksia siitä johtuen.

Ottelun ainoa maali syntyi 11. minuutilla. KPV riisti pallon vaaravyöhykkeellä ja viimeisteli voittomaaliksi jääneen osuman kuudentoista ulkopuolelta.

– KPV oli ensimmäisellä jaksolla parempi joukkue ja Haka taas toisella. Vierailla oli ottelussa yksi laukaus maalia kohti ja se meni maaliin, Tainio harmitteli.

– Ei me saatu ensimmäisellä jaksolla oikein mitään aikaiseksi. Toisella jaksolla peli parani ja saatiin luotua muutama paikka, mutta ne ei johtanueet maaliin.

Vaikka lähtökohdat olivat haastavat, niin päävalmentaja ei mene sen taakse tappion syitä miettiessä.

– Tämä oli meille hyvä muistutus, että ellei pysytä pelisuunnitelmassa ja tehdä harjoiteltuja juttuja, niin tässä on tulos.

Kuva: Jonna Kauppinen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT