Hakalle kauden avaustappio

Sarjakakkonen TPS aiheutti torstai-iltana Hakalle kauden avaustappion lukemin 1-2 (0-1).

Panosta ottelussa ei ollut, sillä Haka on jo varmistanut nousunsa Veikkausliigaan ja TPS paikan Veikkausliigan karsintoihin, mutta kirvelevältä tappio silti tuntui.

– Ei sitä oikein muistanutkaan, miltä tappio tuntuu. Kyllä ottaa päähän, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio huomautti.

Haka joutui tekemään juuri ottelun alla yhden muutoksen kokoonpanoonsa, kun Joonas Immonen joutui sairastumisen vuoksi jättämään pelin väliin. Näin Santeri Aaltonen kantoi torjuntavastuun.

Hakan Antto Hilskalla oli ottelun ensimmäinen huippupaikka vartin pelin jälkeen. Jami Kyöstilä tarjoili, mutta Hilskan pusku ponnahti tolppaan.

Pian perään TPS oli lähellä ottelun avausmaalia, mutta Tatu Varmanen nosti läpiajonsa päätteeksi pallon yli maalin.

Ottelun 34. minuutilla TPS onnistui viimeistelyssä. Aaltonen katkaisi laidalta tulleen keskityksen, mutta Calvo Eliecer Espinosa pääsi siirtämään irtopallon verkkoon.

Haka oli päästä tasoittamaan juuri ennen taukovihellystä, mutta Niklas Friberg ei aivan yltänyt Anton Popovitchin tarjoilemaan vapaapotkuun.

Ottelun toisella puoliajalla vesisade yltyi ja peli aaltoili päästä päähän. Salomo Ojalalla oli 65. minuutilla loistava mahdollisuus maaliin, mutta pusku suuntautui suoraan TPS-vahti Jere Koposta päin.

Koponen oli tarkkana myös Akseli Lehtojuuren puskun edessä.

Hakan tasoitus tuli vartti ennen täyttä aikaa. Antto Hilska tarjoili ja Ojala nosti hallitun osuman.

TPS ei Hakan maalista lannistunut vaan ratkaisi pelin viisi minuuttia myöhemmin kulmapotkun jälkitilanteesta. Asialla oli jälleen Espinosa.

– TPS ansaitsi voittonsa. Vahva joukkue meillä oli vastassa, Tainio sanoi.

Hakalla on jäljellä vielä kolme ottelua tämän kauden Ykkösessä. Vieraskentällä Haka kohtaa EIF:n sekä AC Kajaanin ja kausi päättyy 20. lokakuuta kotiotteluun MYPA:a vastaan.

Hakan kokoonpano: Santeri Aaltonen, Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Ville Starck, Henri Malundama (89. Noah Leong), Anton Popovitch, Tino Purme, Samuel Chidi (81. Joona Kari), Antto Hilska, Salomo Ojala, Jonni Thusberg (68. Akseli Lehtojuuri).

Kuva: Jussi Rämä