Hakalle jälleen hieno voitto – nousu saa silti odottaa

FC Haka otti perjantaina jo kauden kolmannen voittonsa MuSasta. Nyt lukemat olivat 4-0 ja näin kolmen kohtaamisen yhteismaalit ovat Hakalle peräti 15-2. Kun TPS voitti samaan aikaan AC Kajaanin Turussa 3-0, niin Hakan nousua Veikkausliigaan ei vielä päästy juhlimaan.

Haka lähti otteluun ilman ykköstykkiään Salomo Ojalaa, joka loukkaantui maalintekoharjoituksissa aiemmin viikolla.

– Kyllä Salomo on jo ensi viikolla mukana, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio lupaili.

Peruskokoonpanosta sivussa olivat myös kuumeinen Erkka Helminen, alkulämmittelyssä reitensä loukannut Elias Ahde sekä jo viime pelistä sivussa ollut Ville Starck.

Haka siirtyi ottelussa johtoon 18 minuutin pelin jälkeen. Joona Tapani revittiin nurin rangaistusalueella ja erotuomari Atte Jussila määräsi pallon pilkulle. Viime viikolla Oulussa rankkarissa epäonnistunut Anton Popovitch piti päänsä kylmänä ja tykitti pallon yläkulmaan.

Haka tuplasi johtonsa 31. minuutilla. Popovitch antoi oikealta laidalta tarkan syötön ja Samuel Chidi viimeisteli yhdellä kosketuksella pallon verkkoon.

Toisen puoliajan alussa Haka tappoi pelin nopeasti. Ensin osui Henri Malundama Jami Kyöstilän vahvan alustuksen jälkeen ja perään Chidi teki illan toisensa Popovitch antaman kulmapotkun jälkeen.

– Ottelun alussa emme oikein saaneet peliämme rullaamaan ja se oli vähän väkinäistä. Jotenkin siinä näkyi se, että voittoja nousua varten tarvitaan vielä, Tainio pyöritteli.

Tainion kollega Ville Ulanen sen sijaan suitsutti Hakaa oikein huolella.

– Iso krediitti Hakalle heidän pelaamisestaan. Joukkue on täysin oikeutetusti sarjan kärjessä. Heidän tekninen tekemisensä on aivan toisella tasolla kuin muilla, MuSa luotsi huomautti.

Ykkösessä on jäljellä vielä viisi kierrosta. Seuraavan ottelunsa Haka pelaa viikon päästä lauantaina Pietarsaaressa FF Jaroa vastaan. TPS kohtaa samaan aikaan Oulussa AC Oulun. Hakalle riittää kaksi pistettä loppukaudesta suoraan nousuun. Nousu varmistuu myös siinä tapauksessa, jos TPS jää yhdenkin kerran ilman täyttä pistepottia.

Hakan kokoonpano MuSaa vastaan: Santeri Aaltonen, Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Jacob Bushue, Henri Malundama (var.), Joona Tapani (70. Joona Kari), Anton Popovitch, Tino Purme (var.), Samuel Chidi (83. Severi Keskitalo), Antto Hilska, Jonni Thusberg (60. Akseli Lehtojuuri).

Kuva: Jussi Rämä