Hakalla vahva kotiavaus

FC Haka esiintyi edukseen vuoden ensimmäisessä ottelussaan kotiyleisönsä edessä. FC Viikingit kaatui Suomen Cupin lohkovaiheen kamppailussa Saharan tekonurmella lukemin 5-1 (2-0).

Haka ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla. Ensin Erkka Helminen onnistui 20 minuutin pelin jälkeen ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe osui Henri Malundaman keskityksestä viisi minuuttia ennen taukoa.

Toinen puoliaika oli Salomo Ojalan, joka aloitti hattutemppunsa tekemisen 56. minuutilla. Viikingit pääsi hetkeksi peliin mukaan, kun Ville Varila löysi tilaa Hakan puolustuksen keskeltä 84. minuutilta.

Kavennuksesta ei mennyt minuuttiakaan, kun Nganbe Nganbe nousi vasemmalta laidalta vahvasti ja löysi vapaana olleen Ojalan maalin edestä. Kaksi minuuttia myöhemmin tulleen Ojalan kolmannen maalin alusti Jonni Thusberg juoksemalla oikealla laidalla läpi Viikinkien puolustuksen.

– Muutimme hieman taktiikkaa edellisiin peleihin ja lähdimme liikkeelle kahdella hyökkääjällä. Se tuntui toimivan, Hakan valmentaja Teemu Tainio kertoi.

– Viisi tehtyä maalia on tietysti hieno asia, mutta Viikinkien maali oli meiltä huonosti puolustettu, Tainio jatkoi

Hakalla on nyt kolmesta pelatusta Suomen Cupin ottelusta koossa kuusi pistettä. Seuraavaan cupin otteluun on aikaa kaksi viikkoa, mutta ensi sunnuntaina Haka kohtaa harjoitusottelussa Tampere Unitedin.

– Ensi viikolla on tulossa taas testipelaajia harjoituksiin. Yksi heistä on Anton Popovitch, Tainio paljasti.

Hakan kokoonpano Viikinkejä vastaan: Aati Marttinen, Jami Kyöstilä, Ville Starck, Reetu Räsänen, Henri Malundama, Joona Tapani (72. Jonni Thusberg), Jaakko Rantanen, Erkka Helminen, Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Antto Hilska, Salomo Ojala.