Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalla kauden ensimmäinen kotiottelu lauantaina

Haka esittäytyy ensimmäisen kerran tänä vuonna kotiyleisölleen lauantaina, kun se kohtaa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa JJK:n. Ottelu alkaa Saharassa kello 14.30.

Joukkueet aloittivat lohkovaiheen viime viikonloppuna. Haka kohtasi vieraskentällä FC Lahden ja oli loppuhetkiin saakka kiinni voitossa ennen kuin Lahti tasoitti rangaistuspotkusta ottelun viimeisellä minuutilla loppulukemiksi 1-1. Hakan maalista vastasi Topi Järvi.
Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi noussut JJK sen sijaan sai kylmän herätyksen vuoteen, kun se hävisi KuPS:n vieraana peräti 1-9.
– Meillä on hyvä peli alla Lahdesta, kun taas JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja tuskin on samaa mieltä oman joukkueensa esityksestä. Olen varma, että lauantaina vastaan tulee hyvin erilainen JJK, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong miettii ottelun lähtökohtia.

Hakan esitys Lahtea vastaan oli lupauksia herättävä. Veikkausliigajoukkue oli ajoittain pinteessä ja Hakan puolustus pystyi pitämään lahtelaiset poissa huippupaikoilta. Armstrong toivoo näkevänsä samaa myös lauantaina.
– Haluan nähdä hyvän esityksen ja sitä kautta tulee yleensä hyvä lopputulos. Hyvien esitysten myötä myös pelaajien itseluottamus nousee.

JJK on hakalaisille tuttu joukkue Ykkösestä ja joukkueen riveistä löytyy myös tuttuja pelureita. Päävalmentajana on vuosituhannen alussa Hakassa pelannut Pasoja, maalivahtivalmentajana on parin kauden ajan Hakan maalia vartioinut Janne Korhonen ja pelaajalistalta löytyvät tutut Mikko Manninen, Tomi Petrescu ja Patrick Poutiainen.
– Juhan joukkue tulee varmasti hyvin organisoituna ja he haluavat varmasti pyyhkiä viime ottelun vahingon pois. JJK on varmasti tiivis ja kurinalainen ja he ovat käyneet tarkkaan läpi edellispelin ja varmistavat, ettei samanlainen vahinko käy uudelleen. Täytyy muistaa, että heillä oli siinäkin ottelussa 1-2 ja 1-3 –tilanteissa omat paikkansa, mutteivät pystyneet niitä käyttämään ja lopulta KuPS iski omista paikoistaan maalit. Joskus tulee tuollaisia outoja tuloksia, mutta olen varma, että lauantaina on edessä kova ottelu, Armstrong ennakoi.

Haka esitteli Lahtea vastaan jo uuden pelurin, kun monipuolinen keskikenttäpelaaja Omar Khary teki debyyttinsä valkopaidoissa ja juuri lauantain ottelun alla joukkue vahvistui Paavo Aholalla ja Ville Starckilla. Ahola on alle 19-vuotiaiden maajoukkuepelaaja, joka pelasi viime kaudella FC Lahdessa pari liigaottelua. Starck on puolestaan TPS-kasvatti, joka on viettänyt pari edelliskautta FC Jazzissa.
– Ahola pystyy pelaamaan sekä oikeana laitapuolustajana että topparina. Starck on sen sijaan hyvän vasemman jalan omaava vasen laitapuolustaja tai keskikenttäpelaaja. Molemmat ovat olleet harjoituksissa erittäin hyviä ja nyt he saavat kunnollisen näyttömahdollisuuden.

Hakan pelaajatilanne on uusien sopimusten myötä hyvä. Pitkäaikaispotilas Ville Kauppisen lisäksi Jami Kyöstilä potee edelleen takareisivammaa ja Topi Järvi on sivussa lievän venähdyksen takia.
– Meillä on 19 pelaajaa käytössä, joten yksi jää kokoonpanosta sivuun. Mukanamme olevat Hakan junioripelaajat Erturk Sargin, Matti Jussila, Juuso Ylinen, Samu Lindgren sekä Joona Kari ovat parantaneet jatkuvasti. On mielenkiintoista nähdä miten heidän kehityksensä on edennyt muutama viikko tästä eteenpäin, Armstrong kehaisee nuoria pelureita.

Ottelu on samalla kauden ensimmäinen kotiottelu, joten yleisöllä on mahdollisuus tulla katsastamaan millainen Hakan alkuvuoden vire on.
– Tärkeintä on kannustaa joukkuetta. Jalkapallo eroaa ammattina muista siinä, että siellä on 11 pelaajaa, jotka yrittävät estää sinua tekemästä töitäsi hyvin. Meillä on nuori joukkue ja on tärkeä, että he saavat kannustusta kentälle, ”Keke” heittää haasteen yleisölle.

Hakan ja JJK:n väliseen otteluun on vapaa pääsy, mutta ottelussa myydään viiden euron hintaisia otteluohjelmia. Lisäksi ottelussa palvelee kahvio.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT