Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalla edessä makea haaste sunnuntaina

Haka jatkaa Ykkösen kärjen takaa-ajamista sunnuntaina, jolloin haaste on ainakin sarjataulukosta luettuna koko sarjan kovin, eli sarjakärki PS Kemi omalla kotikentällään Kemin Sauvosaaressa.

Ykkösen kuudennelta sijalta otteluun lähtevä Haka on kohdannut kemiläiset tällä kaudella jo kahdesti, mutta voittoa ei ole vielä irronnut. Kauden toisella kierroksella Kemissä kotijoukkue oli parempi maalein 3-2. Kesäkuun lopussa Tehtaan kentällä pisteet tasattiin lukemin 1-1, joten tavaraa hampaankolossa on ihan riittämiin. Sen myöntää myös Hakan päävalmentaja Kari Martonen.

– Kyllä tämä vierasottelu sarjajohtajan kotona on meille makea ja haastava peli. Etenkin siitä keväisestä vierailusta jäi todella paljon hampaankoloon ja nyt meidän on yksinkertaisesti pystyttävä pelaamaan paremmin.

Vaikka Haka Kemissä jo tällä kaudella vierailikin, niin kenttä on vaihtunut sitten toukokuun alun.

– Nyt Sauvosaaren nurmi on saatu hyvään kuntoon ja se auttaa varmasti meidän omaa pallollista peliämme, Martonen tietää.

Edellisellä kierroksella PS Kemi nousi kahden maalin sillasta voittoon Mikkelin Palloilijoiden vieraana. Mikkeliläiset johtivat ottelua tauolla vielä 2-0, mutta niin vain sarjakärki piti pintansa ja käänsi ottelun voitoksi numeroin 2-3 toisen puoliajan aikana.

Haka puolestaan pelasi edellisen viikon torstaina kotiottelun JJK:ta vastaan voittaen sen Kalle Multasen maalilla 1-0. Se ottelu antoi ison kasan itseluottamusta Hakan joukkueelle.

– JJK:ta vastaan näkyi se meidän oma tapa pelata ja etenkin luottamus siihen meidän omaan peliin. Se oli tasapainoinen ottelu, jossa etenkin toisella puoliajalla riisuimme JJK:n täysin aseista, emmekä päästäneet heitä peliin mukaan lainkaan, Martonen muistelee iloisena.

Sunnuntain isäntien vahvuudet ovat myös Hakalla tiedossa ja niihin osataan varautua.

– Kemillä on tiivis joukkue, jonka ulkomaalaisvahvistukset ovat ihan oikeasti vahvistuksia. Tietynlainen suoraviivaisuus heillä on vahvimpana aseena ja se meidän pitää pystyä kitkemään pois, Martonen analysoi.

Panosta ottelussa riittää kummallekin joukkueelle. PS Kemi on kiinni suorassa nousussa Veikkausliigaan, mutta karsijan paikalla oleva JJK on ainoastaan yhden voiton päässä kemiläisistä. Hakan ero karsijan paikkaan on seitsemän pistettä ja sarjan kärkeen kymmenen pistettä. Hakalle ekstrapanosta tuo vielä taistelu ensi kauden ”kotiedusta”, eli paikasta sarjan ylemmällä puolikkaalla, jolla irtoaa tulevaksi kaudeksi jälleen yksi ylimäärinen kotiottelu. Sarjassa viidentenä oleva AC Oulu on tällä hetkellä kaksi pistettä Hakan edellä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Hakan kokoonpanotilanteesta on kerrottavana hyviä uutisia, sillä Mikko Innanen palaa muutaman ottelun poissaolon jälkeen kokoonpanoon. Samoin maajoukkuetehtävissä hyvin esiintynyt Niilo Mäenpää on Hakan käytössä sunnuntain ottelussa. Poissa kokoonpanosta ovat pitkäaikaispotilaat Aki Sihvonen sekä Aapo Mäenpää ja vielä toistaiseksi poissa oleva AJ Gray.

PS Kemin ja Hakan välinen Ykkösen huippuottelu alkaa Kemin Sauvosaaressa sunnuntaina 30.8. kello 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT