Haka vei Pirkanmaan derbyn

Ilveksen ja Hakan välinen Pirkanmaan derby veti Tampereen Pirkkahallin täyteen yleisöä lauantai-iltapäivänä. Yleisö sai nähdä kunnon maalijuhlat, josta Haka poistui voittajana lukemin 4-2 (1-2).

Ilves sai otteluun salama-alun, kun Antto Hilska puski Antti Hynysen syötön Hakan maalia vartioineen Tuomas Karjanlahden selän taakse vain neljän minuutin pelin jälkeen.

Haka ei nopeasta takaiskusta hämmentynyt vaan tasoitti ottelun vartin pelin jälkeen. Pallon puski maaliin Topi Järvi.

Ilves iski toistamiseen muutama minuutti ennen taukoa. Maalin makuun pääsi tuolloin tamperelaisten senegalilaisvahvistus Emile Paul Tendeng.

Toisella puoliajalla Haka lisäsi vauhtia ja Ilves putosi kyydistä. Ensin Joni Mäkelä puski maaliviivalta Hakan tasoihin ja pian perään Järvi vei päivän toisella onnistumisellaan valkopaidat ensimmäisen kerran johtoon. Mäkelä kaunisteli loppulukemia 74. minuutilla Ilveksen puolustuksen virheen jälkeen.

Hakalla on nyt parin viikon tauko otteluista. Seuraavan kerran Kari Martosen suojatit ovat tulessa Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa sunnuntaina 13.3. Tuolloin vastaan asettuu Kakkosen joukkue EsPa Espoosta.

Hakan kokoonpano: Tuomas Karjanlahti (46. Ville Kauppinen), Henri Malundama, Juho Saarinen, Mikko-Petteri Latosaari, Cheyne Fowler (46. Reetu Räsänen (57. Tuomas Lähdesmäki)), Niilo Mäenpää, Emenike (71. Matti Saari), Chris James (46. Kaarlo Rantanen), Jesse Ahonen, Joni Mäkelä, Topi Järvi (62. Jere Intala).