Haka vei Klassikon ensimmäisen kerran 16 vuoteen!

Sunnuntai -ilta tarjosi Haka -faneille makeaa mahan täydeltä, sillä valkopaidat nappasivat ensimmäisen voiton Helsingin Jalkapalloklubista sitten vuoden 2008. Lopputulokseksi Bolt Arenalla kirjattiin 0-1 Evangelos Patoulidiksen vastatessa ottelun ainoasta osumasta.

Lauantaina teoreettisenkin mestaruussauman menettänyt ja Konferenssiliigan vieraspelireissun väsyttämä kotijoukkue oli ensimmäisellä jaksolla liikkeellä varsin verkkaisella askeleella. Myös helsinkiläisten kannattajat antoivat oman vastalauseensa, kun peli jouduttiin keskeyttämään noin vartin kohdalla pyroista ja niistä aiheutuneista savuista johtuen.

Vaikka HJK tilastojen valossa ensi jaksoa hallitsikin, niin avauspuolikkaan ainoasta maalista vastasi Haka. Evangelos Patoulidis sai purkupallon itselleen vajaassa 16 metrissä, ohitti terävästi HJK -puolustajan ja laukoi vasurillaan pallon millintarkasti takanurkkaan 35. minuutilla.

Toiselle jaksolle asteli sisuuntunut kotijoukkue, joka jo avauspotkussa yritti näyttää henkistä yliotetta nostamalla käytännössä koko joukkueen keskiviivan tuntumaan. Haka kuitenkin kesti Klubin vyörytyksen ja sai ensimmäisen jakson tavoin ajoittain luotua omaa hyökkäyspeliään maltillisesti rakentaen.

Hakan tiivis puolustuspeli pysyi kasaan loppuun asti, vaikka Luke Plange tarjosikin sydämentykytystä tuomarin antamalla lisäajalla. Kulmapotku jatkettiin takatolpalle, mutta Plange ei aivan osunut palloon ja ainoa maaliin tilanteessa päätynyt oli hyökkääjä itse, ja näin Anton Lepolan vartioima maali säilyi koskemattomana.

Loppuvihellyksen soitua valkopaidat juhlivat voittoa vapautuneesti samalla, kun HJK -kannattajat antoivat omilleen suoran palautteen viime aikojen esityksistä.

Voitolla Haka nousi taistelemaan vielä Euroloppusarjan suoraan finaalipaikkaan oikeuttavasta neljännestä sijasta. Viimeiselle kierrokselle jää siis isot panokset, sillä Haka kohtaa kaksi pistettä perässä olevan Vaasan Palloseuran kotonaan ja tällä hetkellä neljäntenä, kaksi pistettä Hakaa edellä oleva Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa mestaruutta jahtaavan Ilveksen Tammelassa.

Vaikka kyseessä oli historiallisen iso voitto, niin päävalmentaja Andy Smith näki tuttuun tyyliinsä kyseessä olevan vain voitto muiden joukossa.

– Nämä olivat vain yhdet kolme pistettä lisää, kuten mitkä tahansa muutkin kolme pistettä.

Läpi kauden varsinkin puolustuspelin kanssa töitä tehneen Smithin sanoista huokui tänään tyytyväisyys joukkueen esitykseen.

– Pelasimme joukkueena ja puolustimme kurinalaisesti, olen ylpeä pelaajista. Olemme tehneet tätä samaa viimeisimmissä otteluissamme, mutta aiemmista emme ole saaneet tulosta aikaiseksi.

– Nyt koko joukkue ja joukkueen taustat voivat olla ylpeitä suorituksesta. Odotan innolla tulevia otteluita!

Tärkeään VPS -otteluun Smith lähtee samoin eväin.

– Emme oikeastaan muuta mitään. Meidän syöttöpeli toimii, olemme kollektiivinen ryhmä ja pystymme luomaan paikkoja. Viimeisellä hyökkäyskolmanneksella voisimme olla vaarallisempia, mutta ehkä sekin tulee vielä, Smith päättää.