Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka valmiina Ilves-otteluun

Odotettu Suomen Cupin ottelu Hakan ja Ilveksen välillä käydään perjantaina Tehtaan kentällä. Päävalmentaja Kari Martosen mukaan Haka on hyvässä iskussa ja valmiina Pirkanmaan paikallisotteluun.

Haka on valmistautunut tulevaan koitokseen huolellisesti ja joukkueessa on tällä hetkellä positiivinen tunnelma.
– Meillä on hyvä harjoitusviikko takana ja pelaajista on aistittavissa hyvää virinää. Huomaa, että edessä on taas virallinen ottelu ja vastassa Ilves cupissa, jossa peli on kerrasta poikki.

Haka on pelannut tuloksellisesti vahvasti Ilvestä vastaan viimeisten vuosien aikana. Martonen ei kuitenkaan tuijota menneitä tuloksia, mutta myöntää paikallisvastustajan sytyttävän normaalivastustajaa enemmän.
– Näissä otteluissa on aina oma paikallisluonteensa ja isoveli-pikkuveli –asetelma mitä tulee kaupunkien kokoihin. Aikaisempia tuloksia ei voi verrata, sillä joukkueet ovat hyvin erilaisia ja muuttuneet. Hyvät tulokset seuraavat kuitenkin mukana, muistuttaa Haka-luotsi.

Martonen toivoo, että kotikenttäetu avittaa Hakaa omalta osaltaan taistelussa jatkopaikasta.
– Meidän täytyy ottaa hyöty irti kotikentästä ja –yleisöstä. Kun on kyse cupista, niin täytyy ymmärtää olla kärsivällisiä ja pelata niiden asioiden kautta mitä olemme harjoitelleet.

Ilveksen kannattajia on matkaamassa Tampereelta kannustamaan omiaan ja Martonen uskoo kotiyleisön vastaavan haasteeseen. Kannustusta tarvitaan, mikäli Veikkausliigajoukkue mielitään kellistää kumoon ja edetä jo 16 parhaan joukkoon.
– Toivon, että meidän kotiyleisö ottaa meidät heti omakseen ja kannustaa. Se on myös vuorovaikutusta, sillä meidän täytyy esiintyä siten, että yleisö lähtee mukaan kannustamaan alusta saakka. Siitä on meille ehdottomasti iso apu.

Haka vahvistui juuri ennen ottelua, kun toppari Etchu Taben kanssa tehtiin sopimus. Hänen pelaamisensa perjantaina on kuitenkin vielä epävarmaa puuttuvan peliluvan vuoksi.
– Kaikkemme teemme, että pelilupa ehtii tulla ennen peliä, Martonen valottaa.

Hakan terveystilanne ottelun alla näyttää hyvältä ja suuremmilta takaiskuilta on vältytty.
– Pitkäaikaispotilaat Mäenpään Aapo ja Rantasen Jaakko ovat vielä tämän pelin sivussa. He ovat harjoitelleet täysipainoisesti joukkueen mukana tämän viikon, mutta tämä peli tulee vielä liian aikaisin. Heillä menee vielä viikko-pari ennen kuin ovat pelikunnossa. Lisäksi Erkka Helminen on ollut kuumeessa eikä häntä nähdä pelissä.

Hakan ja Ilveksen välinen Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu pelataan Tehtaan kentällä perjantaina 1.4. kello 18.00 alkaen. Ottelun tunnelmaan voi virittäytyä jo päivällä Valkeakosken Sportiassa Koskikarassa, kun Sportiassa järjestetään jalkapallopäivä. Paikalle saapuu Hakan pelaajia sekä luvassa on mm. arvontoja. Sportiasta pystyt nyt myös ostamaan perjantain Haka – Ilves -otteluun lippuja ja muistattehan, että kausikortilla pääsee otteluun ilmaiseksi.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT