Haka vakuuttavaan voittoon Liigacupissa!

FC Haka kohtasi Liigacupin toisessa ottelussaan Kuopion Palloseuran Eerikkilä-hallissa. Koskilaiset esiintyivät läpi ottelun vakuuttavasti ja oli erittäin lähellä nollapeliä. Viime sekuntilla tullut kavennusosuma päätti ottelun varsinkin maalissa mallikkaasti pelanneen Anton Lepolan näkökulmasta hivenen harmillisempaan 3-1 -tulokseen.

Koskilaiset olivat ottelun alusta alkaen terävällä jalalla liikkellä ja etenkin hyökkäyspelaamisessa pelaajat vaikuttivat löytävänsä toisensa selvästi aiempia otteluita paremmin.

Ensimmäinen varoitus koskilaisten iskukyvystä tuli jo 10. minuutilla, kun Evangelos Patoulidis esitteli potkutekniikkaansa. Belgialainen laukoi vasurillaan pallon kaukaa kuudentoista takaa maalin vasempaan ylänurkkaan ja KuPS -maalissa torjunut Aatu Hakala oli voimaton kierteisen laukauksen edessä.

Hakan toinen osuma oli malliesimerkki nopeasta vastahyökkäyksestä. Tilanne lähti oman pään pallonriistosta, nopea siirto keskikentälle, mistä Oliver Whyte vapautti ensimmäisen maalin syöttäneen Elias Mastokankaan läpi. Eilen synttäreitään juhlinut Mastokangas pääsi nokikkain Hakalan kanssa ja sijoitti pallon varmasti etunurkasta sisään 29. minuutilla.

Vaikka ensimmäinen jakso päättyikin valkopaitojen selvässä 2-0 -johdossa, niin myös kuopiolaisilla oli paikkansa, joista vaarallisin syntyi Arttu Heinoselle. Mies pääsi nokikkain Anton Lepolan kanssa, mutta Haka -maalivahti veti pidemmän korren loistavalla vastaantulollaan.

Toiselle jaksolle tultaessa valkopaidat eivät nostaneet jalkaa kaasulta, vaan jatkoivat siitä mihin ensimmäisellä jäivät. Jälkimmäinen puolisko ehti vanheta vain seitsemän minuuttia, kun Elias Mastokangas viimeisteli ottelun toisen maalinsa. Tilanne lähti liikkeelle oikean laidan pallonriistosta, mikä pelattiin jälleen Oliver Whytelle, jonka tarkka keskitys laidalta tavoitti maalin edustalta Mastokankaan, mistä mies iski pelivälineen verkkoihin.

Päävalmentaja Andy Smith aloitti vaihtorulettinsa 66. minuutilla, jolloin Tuukka Törmä korvasi Tuure Siiran keskikentän keskustassa ja Riku Sjöroos otti puolestaan kaksi maalia syöttäneen Oliver Whyten paikan hieman ylempää. Ottelun viimeisellä kympillä Smith suoritti vielä kolme lisävaihtoa, kun näytönpaikkansa saivat Nicolas Dantas, Eemeli Mäkelä ja 17 -vuotias Rafael Kalliomäki.

Haka ja etenkin maalissa pelannut Anton Lepola olivat todella lähellä nollapeliä, mutta ottelun viimeisellä minuutilla tulleen kulmapotkun jälkitilanteesta vierasjoukkueen Otto Ruoppi kavensi loppulukemiksi 3-1. Ottelu päättyi tuohon osumaan ja näin ollen valkopaidat nappasivat ansaitusti täydet kolme pistettä.

– Olemme tehneet paljon töitä harjoituskentällä ja se näkyi. Ja sitten kun saat mahdollisuuden, niin sinun pitää käyttää se, päävalmentaja Smith totesi viitaten maalipaikkojen hyödyntämiseen.

– Joukkueemme ei ole vielä valmis, mutta toisaalta joukkueessa on tällä hetkellä paljon kilpailua, mikä tekee avauskokoonpanon valinnan vaikeaksi valmentajalle.

Smith kertoi hyökkääjän olevan edelleen hakusessa. Siitä huolimatta, että ykköshyökkääjä puuttuu, niin hyökkäyspäässä Mastokankaan, Patoulidisin ja Whyten näytöt olivat tänään vahvat. Päävalmentaja myönsi kolmikon hyvyyden, mutta näkee heissä vielä enemmän potentiaalia.