Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka vahvasti kiinni Suomen Cupin jatkopaikassa

FC Haka kohtasi sunnuntai-illan Suomen Cupin 3. kierroksen päätösottelussa Rovaniemen Palloseuran Oulun Heinäpään hallissa, mistä tuloksena oli arvokas 0-1 -voitto. Voitolla Haka nousi seitsemään pisteeseen ja on näin erittäin vahvasti kiinni jatkopaikassa.

Koskilaiset joutuivat lähtemään otteluun todella niukalla kokoonpanolla. Loukkaantumisista ja sairastumisista johtuen joukkueen kokoonpanossa nähtiin vain 14 pelaajaa.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla ei varsinaisesti maalipaikoilla herkuteltu. Hakan Saibaa Keita pääsi muutamaan otteeseen yrittämään vasurillaan takanurkkaa, mutta molemmat vedot viuhuivat tuloksettomina samaan osoitteeseen. Myös Henrik Malundama ajoi vahvasti kuudentoista alueen sisään, mutta viimeinen syöttö jäi hivenen heikoksi.

– Hyviltä alueilta saatiin riistoja ja paremmilla viimeisillä syötöillä olisi ollut mahdollista saada maali jo ensimmäisellä puoliajalla, harmitteli Niklas Friberg pelin jälkeen Ruutu+ -haastattelussa.

Toinen jakso käynnistyi Hakan osalta mainiosti, kun Antto Hilska laukoi koskilaiset 0-1 -johtoon Henrik Malundaman mainiosta esityöstä.


Tämä maali säilyi loppuun asti ottelun ainokaisena, vaikkakin Friberg oli lähellä puskea vieraat 0-2 -johtoon. Kotijoukkueella oli niinikään omat paikkansa, joista lähimpänä onnistumista oli Matias Tamminen, joka laukoi vihaisesti maalin sivuverkkoon ottelun 86. minuutilla.

Hakan valmentaja Teemu Tainio oli ottelun jälkeen tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

– Eihän se pelinä mikään erinomainen ollut, mutta voittoa lähdettiin hakemaan ja se saatiin.

– Nyt sitten palaudutaan tästä ja käännetään katseet ensi lauantaina Ilves -matsiin. Kiva päästä pelaamaan, kun on ensimmäinen Pirkanmaan derby edessä.

Kuva: Jussi Rämä

Hakan kokoonpano:
1 Hartmann Michael
2 Kyöstilä Jami
3 Friberg Niklas
5 Häkkinen Jonas
6 Bushue Jacob
7 Hilska Antto
9 Keita Saibaa (88. Topias Listo)
14 Popovitch Anton
15 Purme Tino
17 Lehtojuuri Akseli (59. Seth Saarinen)
20 Malundama Henri
———————————–
30 Immonen Joonas

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT