Haka vahvana Pietarsaaressa

FC Haka palasi vaisun MuSa-ottelun jälkeen voittojen tielle kaadettuaan Jaron Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelussaan Pietarsaaren Tellushallissa 3-0 (1-0).

Voiton myötä Hakalla on vielä mahdollisuus jatkoon, mutta jatkopaikka ratkeaa vastaan viikon päästä lauantaina pelattavassa AC Oulu-MuSa -pelissä.

– Me teimme nyt oman osamme ja katsotaan sitten myöhemmin riittääkö se. Ensimmäisellä puoliajalla paikkoja oli taas vaikka kuinka paljon, mutta onneksi se yksi maali sentään tuli, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio totesi.

Ensimmäisen puoliajan ainoa maali tuli 38 minuutin pelin jälkeen. Akseli Lehtojuuri petasi paikan Samuel Chidille ja Chdi tuikkasi pallon kuudesta metristä Jaro-maalin alakulmaan.

Hakan urakka helpottui reilun tunnin pelin jälkeen, kun Jaro-vahti Emil Öhberg sai punaisen kortin pelattuaan palloa kädellään rangaistualueen ulkopuolella.

Viimeisen kympin aikana Antto Hilska rankaisi Jaroa kahdesti. Ensin Hilska venytti Henri Malundaman keskityksen takatolpalta ja pian perään mies oli hereillä Jean Fridolin Nganbe Nganben puolustajasta kimmonneessa laukauksessa.

Pitkään loukkaantumisista kärsinyt Erkka Helminen palasi tositoimiin ottelun loppuhetkillä.

– Nyt olemme menneet seitsemän viikkoa kovaa, joten viikon loma tulee tässä hyvään saumaan, Tainio huomautti.

Hakan seuraava ottelu on harjoituspeli SJK:ta vastaan 8. maaliskuuta Eerikkilän Urheiluopistolla.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Henri Malundama, Ville Starck, Joona Kari, Niklas Friberg, Jami Kyöstilä , Jacob Bushue, Akseli Lehtojuuri (68. Jean Fridolin Nganbe Nganbe), Anton Popovitch (var.), Samuel Chidi (77. Antto Hilska), Salomo Ojala (89. Erkka Helminen).