Haka upeasti cupin puolivälieriin

FC Hakan cup-juna puksuttaa raiteillaan, sillä FC Lahti kaatui puolivälieräkarsinnassa Saharan tekonurmella jatkoajan jälkeen 3-1.

Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin niukasti FC Lahden merkeissä, mutta heti toisen puoliajan alkuun Haka otti ohjat käsiinsä. Anton Popovitchin loistava oivallus löysi Joona Tapanin ja Tapani passasi Jonni Thusbergille maukkaan maalipaikan.

Hakalla oli sauma pistää peli pakettiin, mutta yhden harmittavan virheen vuoksi FC Lahti tuli tasoihin. Ville-Valtteri Starckin rikkeen johdosta tuomittiin 80. minuutilla rangaistuspotku ja sen Henri Anier pisti maaliin.

Varsinaisella peliajalla nähtiin myös yksi kentältä poisto ja sen kohteeksi joutui erotuomari Daniel Enkvistia arvostellut Hakan toinen valmentaja Teemu Tainio.

Haka sai räväkän alun myös jatkoajalle, sillä Popovitch pääsi tuulettamaan maalia vain neljän minuutin pelin jälkeen. Myös tämä osuma oli hienosti rakennettu.

Lopullinen niitti tuli jatkoajan loppuhetkillä. Lahden maalivahti Damjan Shishkovski seikkaili ja Hakan Jean Fridolin Nganbe Nganbe kiitti.

– Nyt oli kyllä cupin tunnelmaa parhaimmillaan. Oli tunnetta pelissä ja pojat taistelivat hienosti, FC Hakan päävalmentaja Keith Armstrong kiitteli.

– On muistettava, että FC Lahti on todella kova joukkue. He pelaavat ensi kesänä eurocupeja, Armstrong huomautti.

Hakan cupin pelit jatkuvat kiirastorstaina puolivälieräottelulla EIF:iä vastaan Tammisaaressa. Tuon ottelun voittaja kohtaa välierässä voittajan otteluparista FC Inter-Ilves.

Haka jatkaa kevään otteluitaan kohtaamalla TPV:n ensi lauantaina Pirkkahallissa. Ottelu alkaa kello 16.30. TPV-kamppailuun Hakan pitäisi saada mukaan jalkavaivojen vuoksi viime ajat sivussa olleet Erkka Helmisen ja John Fagerströmin.

Hakan kokoonpano FC Lahtea vastaan: Aati Marttinen, Jami Kyöstilä, Jaakko Rantanen, Ville-Valtteri Starck (var.), Jean Fridolin Nganbe Nganbe (var.), Tuomas Lähdesmäki, Anton Popovitch, Joona Tapani (78. Antto Hilska), Jonni Thusberg (90. Joona Kari), Henri Malundama, Salomo Ojala (78. Gerald Ben).