Haka tuhlaili – voitti silti!

Haka otti torstai-iltana arvokkaan 1-0 -voiton Ykkösen kärkijoukkueisiin kuuluvasta JJK:sta 1339 katsojan edessä. Numerot mairittelevat vierasjoukkuetta, sillä Hakalla oli useita maalipaikkoja etenkin toisella puoliajalla.

Haka juoksutti avaukseen todella koskilaisen joukkueen, kentällä oli peräti seitsemän omaa kasvattia. Moista ei ole nähty Tehtaan kentällä miesmuistiin.

– Pelissä oli paljon ilonaiheita. Pitkästä aikaa pystyimme pitämään nollan omassa päässä, Hakan päävalmentaja Kari Martonen sanoi.

Haka sai mainion maalipaikan vain kolmen minuutin pelin jälkeen. Tuomas Lähdesmäki pisti Kalle Multaselle pystypallon, mutta Multanen ei onnistunut laukauksessaan.

Eniten puheensorinaa aiheuttanut tilanne ensimmäisellä puoliajalla tuli vartin kohdalla. Kova laukaus osui Haka-pakin käteen rangaistusalueella ja erotuomari Atte Jussila näytti rangaistuspotkua. JJK:n Tommi Karilla ei hermo pitänyt vaan Kari laukoi pallon räikeästi yli Saku Pesosen vartioiman Haka-maalin.

– Siinä tarjottiin meille lahjamaalia. Taisi olla ensimmäinen rankkari meille tänä vuonna, JJK:n valmentaja Juha Pasoja tuumi.

Toisen puoliajan alussa natsasi se, mikä ensimmäisen puoliajan alussa ei onnistunut. Lähdesmäki pisti uudemman kerran Multasen läpi ja nyt Multasen tarkka sijoitus upposi alakulmaan.

JJK ei saanut kunnon kiriä aikaan vaan Haka hallitsi peliä. Multasen tolppakutia lähemmäksi toista osumaa Haka ei päässyt.

– Meidän olisi pitänyt naulata peli paljon aikaisemmin. Itsellänikin oli pari, kolme hyvää paikkaa. Jatkossa pitää vain ottaa lisää voittoja, tasapelit eivät auta enää mitään, maalintekijä Multanen mietti.

Hakan seuraava ottelu on sunnuntaina 30.8 Kemissä PS Kemiä vastaan. Tehtaan kentällä vierailee seuraavan kerran PK-35 Vantaa. Ajankohtana on torstai 3.9 ja kellonaika tuttu 18.30.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Mikko-Petteri Latosaari (var.), Juho Pirttijoki (var.), Jarno Mattila, Anton Popovitch, Elias Tolvanen (69. Kasperi Liikonen), Niilo Mäenpää, Erkka Helminen (78. Joni Mäkelä), Tuomas Lähdesmäki (90. Cheyne Fowler), Kalle Multanen.