Haka taisteli kolme pistettä Kajaanista

FC Haka haki lauantaina maukkaat kolme pistettä Kainuusta, kun AC Kajaani kaatui vieraskentällä lukemin 2-1 (0-0).

Hakan lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset. Koskilaisilla oli takanaan kolmen voitottoman ottelun putki ja lisäksi useampi pelaaja sairaslistalla.

– Jo päivällä pystyi aistimaan, että joukkue on hyvässä vireessä. Tämä oli meiltä todellinen taisteluvoitto, FC Hakan päävalmentaja Keith Armstrong kiitteli.

Ensimmäisellä puoliajalla ei Kajaanissa maaleja nähty, mutta 59. minuutilla alkoi tapahtua. Joona Tapani upotti kierteisen kudin kajaanilaisvahti Elias Tuomarilan selän taakse.

Haka tuplasi johtonsa 74. minuutilla, kun Ville-Valtteri Starck onnistui kulmapotkun jälkitilanteesta. Willy Stephanus toi vapaapotkun jälkeen isännät maalin päähän viisi minuuttia myöhemmin, mutta Hakan puolustus kesti kajaanilaisten loppurynnistyksen.

– Tämä oli meiltä varsin ehjä esitys ja pelaajat tekivät paljon töitä. Teimme kaksi ihan hienoa maalia ja mielestäni tämän voiton ansaitsimme, Armstrong painotti.

Hakan ottelut jatkuvat torstaina KPV:ta vastaan Tehtaan kentällä. Kokkolalaiset nousivat sunnuntaisella EIF-voitolla Ykkösen kärkeen, joten panokset pelissä ovat todella kovat. Haka on tällä hetkellä kuudentena seitsemän pisteen päässä KPV:sta.

Hakan kokoonpano AC Kajaania vastaan: Aati Marttinen, Jami Kyöstilä (77. Reetu Räsänen), Ville Starck, Marco Paunovic, Henri Malundama, Joona Tapani, Anton Popovitch (var.), Antto Hilska (var.), Tuomas Lähdesmäki (90. Joona Kari), Samuel Chidi (var.), Gerald Ben (85. John Fagerström).