Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka perjantaina TPS:n vieraaksi

Haka matkustaa perjantaina Turkuun kohtaamaan tulevan kauden Ykkösen avausvastustajansa TPS:n. Ottelu alkaa Kupittaa 5:llä kello 14.15.

TPS oli Hakalle viime kaudella vaikea vastus, sillä Haka ei onnistunut kaatamaan turkulaisjoukkuetta. Turussa pelatuissa otteluissa tuli molemmissa tappiot ja Tehtaan kentällä joukkueet päätyivät värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-1-tasapeliin. Hakan päävalmentaja Kari Martosen mukaan TPS toimiikin hyvänä mittarina valkopaidoille tässä vaiheessa valmistautumiskautta.
– Pääsemme TPS:n kanssa ottamaan mittaa ja katsomaan missä menemme tällä hetkellä heihin verrattuna. Etukäteen ajateltuna makea ottelu tulossa ja voimme lähteä peliin hyvillä mielin.

Viime kaudella Turun reissuista ei jäänyt käteen juuri muuta kuin paha mieli, kun ensimmäisestä vierailusta tuli selvä 0-3-tappio ja toisessakin kohtaamisessa Haka joutui taipumaan 0-2.
– Olimme heitä vastaan vaikeuksissa vieraskentällä. Kotona pelasimme hyvän pelin, vaikka se tasapeliin päättyikin.

Sunnuntaina Haka joutui EsPaa vastaan tiukoille Suomen Cupissa ja selvitti tiensä jatkoon vasta punnerrettuaan läpi jatko-ottelun. Ottelun rasitukset ravisteltiin nopeasti pois ja katseet siirrettiin sen jälkeen tulevaan.
– Alla oli 120 minuuttia EsPaa vastaan ja se painoi alkuviikosta vähän vielä jaloissa. Tänään oli kuitenkin hyvin keskittynyt ilme harjoituksissa ja saimme hyvän valmistautumisen, Martonen valottaa.

Haka solmi aiemmin sopimukset Henri Malundaman sekä Tuomas Karjanlahden kanssa, mutta joukkueeseen haetaan edelleen vahvistuksia.
– Nämä ovat niitä viimeisiä hetkiä, kun testaamme pelaajia ja sitten lyödään joukkue lukkoon. Meillä on muutama uusi pelaaja mukana TPS:aa vastaan. Nimiä en lähde nostamaan, mutta tämän viikon harjoituksissa mukana on ollut yksi kärkimies, sillä meiltä puuttuu edelleen varsinainen kärkipelaaja. Hän on ihan mielenkiintoinen, mutta perjantaina näemme miten hän pärjää pelitilanteissa. Lisäksi meillä on mukana topparikokelas, Martonen paljastaa.

Hakan pelaajatilanne on hyvä, sillä joukkue on pääosin terve. Pitkäaikaispotilaat Aapo Mäenpää ja Jaakko Rantanen ovat vielä sivussa, mutta tekemässä hiljalleen paluuta.
– Uusia loukkaantuneita ei ole. Aapon ja Jaakon kuntoutuminen on edennyt positiivisissa merkeissä. Heidän voidaan odottaa olevan viikon tai kahden päästä jo täysillä mukana. Vielä he menevät hieman säädetyn ohjelman mukaan, Martonen toteaa.

TPS:n ja Hakan välistä ottelua on mahdollista seurata suorana lähetyksenä TPS TV:n kautta. TPS TV:n sivuille pääset tästä linkistä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT