Haka nousi upeasti tasoihin sarjakärkeä vastaan!

FC Haka oli ensimmäisen jakson jälkeen pahasti takaa-ajajana, mutta taisteli toisella jaksolla upeasti 2-2 -tasapelin sarjakärki Kuopion Palloseuraa vastaan Tehtaan kentällä.

Valkopaitojen alku oli vahva ja kotijoukkue hallitsikin hienokseltaan peliä aina KuPS:n avausosumaan asti, mikä nähtiin 29. minuutilla. Vieraat saivat vapaapotkun kuudentoista kaarelta ja pallon taakse asteli totutusti Petteri Pennanen sekä Jaakko Oksanen. Kaikki, 2488 -päinen yleisö mukaan lukien odottivat Pennasen laukovan, mutta yllättäen Oksanen sijoittikin pallon vasurillaan tarkasti maalin vasempaan nurkkaan ja Anton Lepola oli voimaton yllättävän ratkaisun edessä.

Kuopiolaisten toinen maali syntyi vain kolme minuuttia myöhemmin ja sekin erikoistilanteesta. Kaukaa annettu vapaapotku leijaili takatolpalle Saku Savolaiselle, jonka puskun Lepola torjui, mutta torjunnasta pallo tipahti Taneli Hämäläiselle, jonka tarkka sijoitus läheltä upposi vasempaan alanurkkaan.

Ensimmäisellä jaksolla ei enempää maaleja nähty ja näin tauolle siirryttiin vieraiden vankassa 0-2 -johdossa. Toisella jaksolla nähtiin parasta Hakaa, mitä tällä kaudella on toki aiemminkin totuttu näkemään. Pallo sekä miehet liikkuivat ja paikkoja pystyttiin luomaan hyvällä prosentilla.

Ansaittu kavennus syntyi lopulta 71. minuutilla ja siitä vastasi Imani Lanquedoc. Maalin alustivat Evnagelos Patoulidis sekä Ryan Mahuta, jotka pelasivat pallon nopealla vastahyökkäyksellä kuudentoista sisään. Mahuta syötti vasemmalta kovaa maalin edustalle, missä Maissa Fallin laukaus vielä blokattiin, mutta viisi minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Lanquedoc pääsi rauhassa sijoittamaan paluupallon verkkoihin.

Tehtaan kenttä repesi kymmenen minuuttia myöhemmin uudelleen, kun Marko Bacanin puski Nicolas Dantasin keskityspallon Patoulidiksen keskivartalon kautta maaliin.

KuPS oli edellisen kerran päästänyt kaksi maalia omiin 19. kesäkuuta, jolloin HJK voitti kuopiolaiset kotonaan 3-1, joten siinäkin mielessä nousu tasapeliin oli uskomattoman hieno suoritus valkopaidoilta.

Andy Smith oli tyytyväinen nousuun, mutta manaili päästettyjä maaleja ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

– Olen ylpeä pelaajien asenteesta toisella jaksolla. Olisit voinut luovuttaa pelin ollessa 0-2, mutta pelaajat osoittivat luonnetta ja pystyimme nousemaan tasoihin.

– Sen sijaan maalit, joita päästimme, olivat luvattoman heikkoja. Jos päästät liigan parasta joukkuetta vastaan kaksi maalia, et voi voittaa ottelua.