Haka nousi mukaan kärkitaistoon

FC Haka on ollut viime aikoina vaisu vieraskentällä, mutta juhannuksen kunniaksi keskiviikkona kirous meni poikki. FF Jaro kaatui Pietarsaaressa 2-0 (1-0) ja näin koskilaiset nappasivat kauden ensimmäisen voittonsa reissupeleistä.

Haka avasi maalitilinsä jo 13. minuutin pelin jälkeen. Jami Kyöstilä pääsi erinomaiseen keskityspaikkaan ja Jaro-pakki puski pallon omaan maaliin Hakan painostuksen keskeltä.

Lopullinen niitti tuli toisella puoliajalla. Sitä oli pelattu vain yhdeksän minuuttia, kun John Fagerström prässäsi vahvasti pallonmenetyksen jälkeen. Pallonriistonsa jälkeen Fagerström sijoitti pallon hallitusti alakulmaan.

Luonnonnurmella pelaaminen pitkästä aikaa aiheutti Hakalle haasteita ja valitettavasti se näkyi myös loukkaantumisina. David Abidor joutui jättämään kentän jo ensimmäisen puolikkaan jälkeen ja loukkaantumisista kärsivät myös Ville Starck ja Jami Kyöstilä.

Seuraavaksi Haka kohtaa vieraissa sarjakärki HIFK:n. Ottelu pelataan Helsingissä tiistaina 26. kesäkuuta kello 18.30. Haka on vain kolmen pisteen päässä HIFK:sta, joten voitto Helsingistä nostaisi koskilaiset entistä tiukemmin mukaan nousukamppailuun.

Hakan kokoonpano Jaroa vastaan: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä (var.), Marco Paunovic, Ville Starck (81. Reetu Räsänen), Henri Malundama (var.), David Abidor (46. Antto Hilska), Anton Popovitch, Joona Tapani, John Fagerström, Salomo Ojala, Samuel Chidi (57. Jonni Thusberg (var.)).