Haka nousi lopussa voittoon

Haka pelasi perjantaina kevään ensimmäisen harjoitusottelunsa saman sarjatason joukkuetta vastaan. FC Jazz kaatui Porissa vahvan toisen puoliajan ansiosta 2-1 (0-1).

Haka ei saanut Poriin kaikkia sopimuspelaajiaan, joten testimiehiä oli useampia. Eniten valkopaitoja verotti sotilasvala, jonka vuoksi koskilaisten riveistä olivat poissa Tuomas Lähdesmäki, Juho Pirttijoki ja Anton Popovitch. Testipelaajan statuksella Porissa näyttöjä antoivat Chris James, Kaarlo Rantanen, Tuomas Karjanlahti, Emenike Mbachu ja Henri Malundama.

Koskilaiset joutuivat ottelussa altavastaajiksi, kun Jazzin onnistui flipperipallossa jo ennen kymmenen minuutin täyttymistä. Haka ei saanut palloa ulos rangaistusalueelta ja pallo pomppi lopulta Ville Kauppisen selän taakse.

Haka tuli tasoihin 64. minuutilla. Porilaisten harhasyöttö kävi keskialueella kohtalokkaaksi ja nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Mbachu sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

Kamppailun ratkaisu tuli kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Viime viikolla Hakan kanssa sopimuksen tehnyt Jere Intala pääsi tälläämään kulmapotkun jälkitilanteesta voittomaalin.

Hakan harjoitusottelut jatkuvat viikon päästä lauantaina. Tuolloin valkopaidat pääsevät kokeilemaan Veikkausliiga-vauhtia Ilvestä vastaan. Ottelu alkaa Pirkkahallissa kello 14.30.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen (46. Tuomas Karjanlahti), Henri Malundama, Cheyne Fowler (75. Jami Kyöstilä), Mikko-Petteri Latosaari, Juho Saarinen, Chris James, Kaarlo Rantanen (75. Eero-Matti Auvinen), Jesse Ahonen, Joni Mäkelä, Emenike Mbachu, Topi Järvi (59. Jere Intala).