Haka nappasi toisen peräkkäisen voiton Liigacupissa – Juan Lescano osui heti!

FC Haka ja Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasivat Eerikkilän urheiluopistolla sunnuntai -iltapäivänä Liigacupin kolmannen kierroksen ottelussa. Vierailija SJK aloitti maalinteon, mutta koskilaiset rynnivät nopeasti ohi ja voittivat ottelun lopulta maalein 2-1.

Joukkueiden väliset kohtaamiset olivat viime kaudella tasaisia ja tarkkaa pelaamista nähtiin myös sunnuntaina. Ensimmäisellä jaksolla ei maaleja vielä päästy tuulettamaan, vaikka molemmilla muutama mahdollisuus osumiin olisi ollutkin.

– Tiukka ja tasainen peli. Seinäjokea vastaan on intensiteetti aina kova.

– Meidän pallollinen peli oli vähän hakemista, mutta puolustussuuntaan homma oli ihan hyvin kasassa, Teemu Tainio analysoi ottelun päätyttyä.

Toisen jakson alkuun valkopaitojen Oiva Laaksosella oli mahdollisuus iskeä kauden toinen maalinsa, kun mies katkoi kauas maalilta tulleen Ovie Ejeherin syötön ja yritti roikottaa pallon tyhjää maaliin. Yritys meni kuitenkin puolisen metriä ohi vasemman tolpan.

Lopulta ottelun avausmaali nähtiin vieraiden toimesta ottelun 61. minuutilla. Martti Haukioja avasi pitkällä oikeaan laitaan, mistä hyvän pystyjuoksun tehnyt Macario Hing-Glover pääsi päätyviivalta syöttämään takaviistoon ja lopulta Tuomas Kaukua sai suhteellisen vapaasti sijoittaa pallon noin 10 metristä maalin vasempaan kulmaan.

Kauaa ei Hakan kuitenkaan tarvinnut takaiskua harmitella, sillä viisi minuuttia myöhemmin Ryan Mahuta ajoi itsensä hienosti oikealta laidalta kuudentoista alueen kulmaan, haki vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon upeasti vasempaan takanurkkaan.

Koskilaisten johto-osuma ja samalla ottelun voittomaali syntyi vain kolme minuuttia edellisestä. Tino Purme ajoi itsensä boksiin, laukoi pallon vasemmalta ylärimaan, mistä pallo tippui noin viiteen metriin ja ensimmäisenä paikalla oli uusi hyökkääjähankinta Juan Lescano, joka iski Mahutan tavoin Haka -uransa avausmaalin.

– SJK:n maali oli meiltä nukahdus, mutta joukkueen reaktio tappiotilanteeseen oli hieno, Tainoi kehaisi suojattejaan.

Argentiinalaisella Lescanolla oli ottelussa mahdollisuus vielä lisäosumiinkin, mutta miehen laukaukset kuudentoista sisällä jäivät puolittaisiksi. Enempää osumia ei siis Eerikkilässä nähty ja näin Haka nappasi kolme pistettä kasvattaen saldonsa kuuteen pisteeseen, mikä nosti joukkueen Liigacupin B-lohkon piikkipaikalle.

– Jouduttiin muuttaan ryhmityksiä ja pelaajia vähän pakon sanelemana, mutta kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen meidän haluun voittaa peli!

– Tässä kun opitaan tunteen toisiamme paremmin, ja saadaan miehiä takaisin rosteriin, niin on hyvä jatkaa, päävalmentaja päätti toiveikkaasti.