Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka matkustaa Helsinkiin – ”Kyllä me lähdetään hakemaan tulosta”

FC Haka matkustaa torstaina FC Hongan vieraaksi Veikkausliigan toisen kierroksen otteluun. Kotijoukkue joutuu aloittamaan omat kotiottelunsa monen muun liigajoukkueen tavoin vieraskentällä, sillä Tapiolan Urheilupuiston luonnonnurmi ei ole vielä pelikunnossa. Varakenttänä torstaina toimii Bolt Arena Helsingissä.

Vaikka Tehtaan kenttä toimi Hakan kotiavauksen näyttämönä jo viime lauantaina, niin kuluneella viikolla takatalvi ajoi koskilaiset takaisin halliin. Tämä ei kuitenkaan päävalmentaja Teemu Tainion mukaan aseta Hakaa mitenkään heikompaan asemaan jatkoa ajatellen.

– Nyt on vähän sama tilanne kaikilla. Helsinki taitaa olla ainoa paikka, missä on voinut treenata ulkona tällä viikolla.

– Nää on niitä asioita, mihin ei voi vaikuttaa, joten on keskitytty omaan tekemiseen. Meillä on kaiken kaikkiaan ollut hyvä viikko.

Treenillisesti viikko on siis ollut oikein mainio, mutta pelaajarintamalta saatiin huonoja uutisia keskiviikkona. Ilves -ottelussa loukkaantuneen Vigori Gben vamma osoittautui niin pahaksi, että miehen kausi on näillä näkymin ohitse.

Gben lisäksi Atte Sihvonen ja Elias Collin ovat sairaana, sekä Luiyi de Lucas on vielä tämän ottelun sivussa pelikiellostaan johtuen.

Tainio tiimeineen oli varsin tyytyväinen kauden avauksen esitykseen, joten mitään erityistä teemaa ei ole ollut tarpeen nostaa esiin tämän viikon tekemisessä. Focus on siis tiukasti ollut oman pelin kehittämisessä samalla suunnitelmalla ja aikataululla, kuin koko kevään ajan tehty.

– Peli ei missään nimessä ole valmista vielä tässä vaiheessa kautta. Meillä oli lauantaina hyvä esitys ja sen päälle on hyvä rakentaa.

– Jokainen peli on aina erilainen, joten pientä säätöä tulee aina vastustajan mukaan.

Torstain vastustaja Honka hävisi oman sarja-avauksensa Helsingin Jalkapalloklubille 1-0. Tästä ei kuitenkaan kannata tehdä isompia johtopäätöksiä, sillä espoolaiset ovat osoittaneet olevansa iskussa, mistä osoituksena Liigacupin mestaruus.

– Honka hävisi ekan pelin Helsingissä, mutta näyttänyt talvella, että ovat hyvässä iskussa. Toki oma erikoisuutensa, että pelataan vieraalla kentällä heille.

– Kyllä me lähdetään hakemaan tulosta. Tiedostetaan heidän heikkoudet ja vahvuudet, minkä avulla pyritään löytämään voittava sapluuna, Tainio valottaa.

FC Honka – FC Haka torstaina 7.4.2022 kello 18.00 Bolt Arena, Helsinki.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT