Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka matkaa lauantaiksi Ouluun

Hakalla on viikonloppuna edessä pitkä vierasmatka, kun joukkue pelaa lauantaina Raatin stadionilla AC Oulua vastaan.

– Ottelu on meille vasta kauden toinen luonnonnurmella. Teimme päätöksen tällä kaudella, että harjoittelemme pelkästään tekonurmella, koska suurin osa peleistä on tekonurmialustoilla ja edestakaisin vaihtaminen voisi riskeerata pelaajat pikkuvammoille. Edellinen ottelu luonnonnurmella oli meiltä hyvä, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong huomauttaa, viitaten taannoiseen 2-0-vierasvoittoon FF Jarosta.

Sarjataulukkoa vilkaisemalla huomaa helposti sen, kuinka tärkeästä ottelusta on kyse. Haka on sarjataulukossa viidentenä, kerättyään 11 ottelusta 15 pistettä. Maaliero Hakalla on maalin verran plussalla maalein 14-13. AC Oulu on pisteen Hakaa perässä kuudentena samalla ottelumäärällä. Oululaisten maaliero on maalin verran pakkasella. Tehtyjä on 12, päästettyjä 13.

– AC Oulu on hyvä joukkue ja heillä on muutamia vahvoja kokeneita pelaajia. Toisaalta heillä saattaa olla 2-3 tärkeää pelaajaa kokoonpanosta sivussa, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, että joukkue heikkenisi automaattisesti. Silloin muut pelaajat saavat näyttöpaikkoja ja haluavat varmasti näyttää valmentajalle, että ovat pelipaikkansa arvoisia.

Hakan paras maalintekijä keskikentän moottori Anton Popovitch, joka on kurittanut vastustajia kolmesti. Kahden maalin miehiä ovat hyökkääjät John Fagerström sekä Salomo Ojala. AC Oulun paras maalintekijä Alberto Morin jakaa sarjan maalipörssin kärkipaikan yhdessä KPV:n Kalle Multasen kanssa. Molemmat herrat ovat pöllyttäneet vastustajan verkkoa kuudesti kauden kuluessa. Oululaisten toiseksi paras maalintekijä on Haka-kasvatti Topi Järvi. Topilla on tilillään kaksi maalia.

Edellisellä kierroksella AC Oulu hävisi Helsingin IFK:lle vieraissa selvin 3-0-numeroin. Haka puolestaan tasasi pisteet EIF:n kanssa kotona lukemin 1-1. Tuosta ottelusta jäi pettymyksen maku suuhun.

– Me olimme etenkin ensimmäisellä jaksolla tuossa ottelussa parempia ja loimme enemmän maalipaikkoja. Johtoaseman pitäminen on ollut meille kuitenkin vaikeaa, kuten EIF:ää vastaankin. Siihen meidän pitää löytää lisää rautaa ja sellaista jätkämäisyyttä.

Joukkueet kohtasivat Ykkösen ensimmäisellä kolmanneksella Tehtaan kentällä. Haka pelasi tuolloin toistaiseksi kenties kauden parasta jalkapalloaan ja oli oululaisia parempi maalein 2-0. Hakan maaleista vastasivat Samuel Chidi sekä kauden kenties kauneimman maalin kaukolaukauksella iskenyt Haka-pakki Henri Malundama.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Oulussa viime elokuussa. Tuolloin Haka nappasi 1-0-vierasvoiton Jaakko Rantasen maalilla. Kaksi ensimmäistä kamppailua viime kaudella päättyivät oululaisten voittoon.

Hakan kokoonpanotilanne on paranemaan päin. Ville-Valtteri Starck palaa kokoonpanoon ja Joona Kari on sovittanut pelikieltonsa. Tuomas Lähdesmäki sen sijaan joutuu vatsatautisena seuraamaan ottelun kotona sängynpohjalla.

– Keskikentältä meillä on nyt avainrooleissa nuoret Joona Tapani ja Anton Popovitch, mutta he ovat pelanneet hyvin ja parantavat varmasti entisestään, kun saavat pelata yhdessä, Armstrong analysoi miehistöään.

AC Oulun ja Hakan välinen kamppailu alkaa Oulussa lauantaina 7.7. kello 15.00. Voit seurata sen suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportilta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT