Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka-legenda Jukka Ruhanen: ”Katson kyllä kaikki Hakan matsit, jotka vain suinkin ehdin”

Vakion kesäkisassa mukana oleva mikkeliläislähtöinen Haka-legenda on asettunut peliuransa jälkeen asumaan Valkeakoskelle. Haka oli osittainen syy asuinpaikan määräytymiseen, mutta taustalla on muutakin.

– Totta kai Haka vaikutti osaltaan, mutta myös se, että vaimo on Valkeakoskelta kotoisin. Vuonna 2000 menimme naimisiin ja esikoinen syntyi vuonna 2004. Sen jälkeen oli hyvä asettua Valkeakoskelle, Ruhanen kertoo.

Pelivuosien jälkeisellä työuralla Ruhanen toimi kymmenen vuoden ajan tuotantoinsinöörinä Iittalalla, kunnes jäi viime vuoden vaihteessa perheenisän ammattia hoitamaan.

– Tämä on ollut hieno alkuvuosi. Olen saanut korvattua hyvin sitä aikaa kotona, jonka menetin peli- ja työuran aikana, Ruhanen fiilistelee.

– Tosin vaimon mielestä saatan olla välillä kotona vähän liikaakin, Ruhanen naurahtaa perään.

Ruhasen 6- ja 11-vuotiaat tyttäret pitävät isän kiireisenä. Molemmat harrastavat yleisurheilua ja ovat olleet mukana myös jalkapallotouhuissa. Aikaa jää silti myös omille harrastuksille, joista yksi vei miehen takavuosina Valkeakosken Sanomien sivuillekin.

– Vuonna 2000 saatiin Lotilanjärvestä uistelukisoissa iso kuha ja sitä päästiin esittelemään lehden sivuille asti. Kalastus on pysynyt harrastuksena mukana näihin päiviin saakka. Toinen harrastus, eli ravit, ovat sen sijaan jääneet viime vuosina vähemmälle huomiolle, Ruhanen kertaa.

Tehtiksellä ”Rudi” nähdään myös aina, kun mies vain matseihin ehtii.

– Pari ensimmäistä vuotta uran päättymisen jälkeen oli vaikeaa käydä Tehtiksellä, vaikka mitään ei hampaankoloon jäänytkään uran varrelta. Viime vuosina olenkin sitten käynyt katsomassa kaikki Hakan matsit, joihin vain suinkin olen ehtinyt, Ruhanen toteaa.

Ruhaselle ei ole kuitenkaan ongelma käyttää omaa vapaa-aikaansa myös lasten harrastusten parissa.

– Ihan mielelläni tingin omasta vapaa-ajastani ja olen mukana tyttöjen harrastuksissa. Aika perhekeskeistä elämää olen saanut nyt viettää ja tämä tuntuu todella hyvältä, Ruhanen iloitsee.

Vakion kesäkisa jatkuu osoitteessa www.veikkaus.fi/vakio

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT