Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka lähtee kääntämään kurssiaan KPV:n kustannuksella

Haka palaa kahden vierasottelun jälkeen takaisin kotikentälle isännöimään lauantaina vieraaksi saapuvaa KPV:tä otteluun, joka on erittäin mielenkiintoinen millä tahansa mittarilla mitattuna.

Sekä Haka että KPV lähtevät otteluun hyvin samankaltaisista lähtökohdista. Hakalla on takana jo neljä voitotonta ottelua putkeen, eikä KPV:kään ole onnistunut nappaamaan täyttä pistepottia edellisistä viidestä ottelusta kuin kahdesti.

Alavireisten tulosten myötä sekä Valkeakoskella että Kokkolassa päädyttiin kuluvalla viikolla samaan ratkaisuun – valmennus uusiksi. Kokkolalaisten peräsimeen nimettiin alkuviikosta seuran peräsimessä ennenkin vaikuttanut Jarmo Korhonen, kun taas Valkeakoskella valmennuksesta vastaa vanha tuttu tutkapari Olli Huttunen ja Asko Jussila. ”Oka” ja ”Ako” valmensivat edellisen kerran yhdessä kaudella 2009.

– Tuntui siltä kuin olisi Okan kanssa valmennettu viime viikolla ja jatkettu nyt siitä. Me pidettiin yhteyttä tässä vuosien varrella ja puhuttiin jalkapallosta, joten yhteistyö lähti käyntiin ihan automaattisesti, Hakan A-nuorista edustusjoukkueen avuksi siirtynyt Jussila kertoo.

Sarjataulukossa Hakan tilanne on käynyt melkoisen tukalaksi, sillä joukkue on valahtanut jo aivan putoamisviivan tuntumaan, eikä ensimmäisen putoajan paikalla oleva GrIFK ole takana enää kuin huonomman maalieronsa turvin. Lauantain vieraat ovat sarjassa sijalla viisi, kerättyään 20 ottelusta 30 pistettä. Hakalla on pisteitä samasta ottelumäärästä plakkarissa 24.

Haka ja KPV ovat kohdanneet jo kahdesti tällä kaudella, eikä kumpikaan noista otteluista jättänyt takuulla ketään kylmäksi. Toukokuisella Tehtiksellä KPV teki Hakasta selvää jälkeä Emenike Mbachun ja Dudun otettua punaiset kortit. Ottelu päättyi KPV:n 3-0-vierasvoittoon. Haka kävi kuitenkin keskikesällä kostoretkellä Pohjanmaalla ja haki vieraspisteet tylyin numeroin 4-1. Tuolloin KPV puolestaan kuittasi kaksi punakorttia. Dudu oli tuossakin ottelussa Hakan hahmo ja sillä kertaa myönteisessä valossa iskettyään kaksi maalia, Tuomas Lähdesmäen ja Joni Mäkelän kompatessa maalilla per mies. Lauantain ottelusta Dudu kuitenkin puuttuu.

– Dudu siirtyi pelaamaan Intiaan, joten hän ei ole lauantaina mukana. Muita poissaolijoita ovat loukkaantuneet Jesse Ahonen, Tuomas Karjanlahti ja Henri Malundama. Ihan positiivinen ongelma meillä on sen suhteen, että ketä lauantaina kentälle juoksutetaan, Jussila pohtii.

Hakan mukana jatkavat myös SJK-lainat Jesse Sarajärvi ja Elias Ahde, sekä Kakkosen Kultsusta Hakan riveihin palaava Topi Järvi. Vaikka joukkueen ympärillä on tapahtunut muutamassa päivässä paljon, on tunnelma valmennuksen mukaan kopissa hyvä.

– Vertailukohtaa ei tietenkään ole, mutta tosi hyvä tekeminen ja ilme on ollut, nyt parin päivän ajan. Ihan positiivisin fiiliksin tässä lähdetään kurssia kääntämään. Sen puolesta ei ole huolta.

Hakan tuore valmentajakaksikko ehti vetämään kahdet harjoitukset ennen lauantain ottelua. Keskittyminen on omassa tekemisessä vastustajaa unohtamatta.

– Lyhyessä ajassa ei paljoa ehdi tekemään, eikä isoille muutoksille välttämättä ole edes tarvetta. Ei keksitä lajia uusiksi, vaan pienillä asioilla lähdetään pelaamista parantamaan. Vastustaja on myös huomioitu ja KPV:n vahvuudet ovat tiedossa, niitä vastaan lähdetään pelaamaan, Jussila päättää.

Hakan ja KPV:n välinen huipputärkeä Ykkösen ottelu alkaa Tehtaan kentällä lauantaina kello 16.00. Matsietkot vietetään Ravintola Stellassa kello 14.00 alkaen ja jälkipelit pelataan Tehtiksen Paviljongilla heti ottelun päätyttyä.

Tallink Siljan tarjoama lapsiparkki hoitajineen palvelee tuttuun tapaan myös lapsiperheitä ottelussa. EasyFit on myös mukana Hakan pelissä lauantaina. Tule hakemaan oma vierailijapassisi, jolla pääset tutustumaan EasyFitin palveluksiin veloituksetta. Ohjelmassa myös arvontaa ja kilpailu.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT