Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka lähellä yllätystä Lahdessa

Haka oli Suomen Cupin lohkovaiheen avauspelissä FC Lahtea vastaan voitossa kiinni aina viimeiselle minuutille saakka, mutta lopulta tyytyminen oli 1-1 (0-0)-tasapeliin.

Haka aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja heti ensimmäinen paikka tuli parin minuutin jälkeen. Lahti-vahti Santeri Pakkanen pelasi tilanteen epävarmasti Kalle Multasen ahdistellessa ja pallo tuli Tuomas Lähdesmäelle, joka ei kuitenkaan huonosta tasapainosta saanut kunnon laukausta aikaiseksi ja pallo meni ohi tyhjän maalin. Hieman perään Erkka Helminen pelasi Multasen puolittain läpi, mutta Multasen laukaus meni ohi takakulman.

Puoliajan edetessä FC Lahti alkoi saada enemmän pallonhallintaa ja vaarallisin tilanne nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun Loorents Hertsi ajoi vahvasti Hakan boksiin, mutta Joonas Immonen onnistui peittämään Hertsin yrityksen. Korkea jatkopallo tuli Mikko Hauhialle, joka pääsi puskemaan, mutta jälleen Immonen oli oikeassa paikassa torjuen pallon ylärimaan.

Toisella puoliajalla ote oli entistä selvemmin Lahdella, mutta Hakan puolustus pelasi tiiviisti eikä kotijoukkue päässyt huippupaikoille. Haka sen sijaan iski terävästi 68. minuutilla. Kahdeksan minuuttia aiemmin kentälle tullut Topi Järvi jatkoi Malundaman sivurajaheiton laitaan Niilo Mäenpäälle, jonka tarkka keskitys lahtelaispuolustajien välistä löysi Järven, joka sijoitti pallon varmasti takakulmaan. Lahti loi painetta hakiessaan tasoitusmaalia, mutta Immonen ja Hakan urhautuva puolustuspelaaminen teki lahtelaisten yritykset turhiksi.

Haka oli voitossa kiinni aina varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille. Ottelun erotuomari Oskari Hämäläinen näki Malundaman rikkoneen Mikko Kuningasta rangaistusalueella ja osoitti palloa pilkulle. Jasse Tuominen sijoitti varmasti lahtelaisten tasoitusmaalin kellon juuri näyttäessä täyttä aikaa.
– Monet sanoivat, ettei se ollut rangaistuspotku. Molemmat menivät palloon ja ”Mamba” sanoi, että vastustaja meni maihin jostain syystä ja hän huusi kovaa ”Mamban” astuttua vahingossa hänen jalalleen. Erotuomari vihelsi rankkarin hyvin myöhään ja tilanteesta oli ehtinyt kulua jo muutama sekunti. Joskus tällaisten asioiden kanssa on vähän epäonnea. Joskus nämä vihelletään ja joskus ei, ja nyt ikävä kyllä vihellettiin, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong kommentoi rankkarivihellystä.

Lisäajalla Järvi pääsi vielä kertaalleen kokeilemaan Pakkasen yllättämistä, mutta Pakkanen sai vedon näppeihinsä. Kokonaisuudessaan Armstrong oli kuitenkin joukkueensa peliesitykseen tyytyväinen.
– Mielestäni pelasimme hyvin. Pelissä oli paljon hyviä asioita. Pelin selkäranka: keskuspuolustus ja keskikentän keskusta, pelasivat hyvin. Lahti on liigajoukkue ja he liikuttelivat palloa nopeasti ja ehkä he olivat hieman meitä terävämpiä. Pelaajat voivat kuitenkin olla tyytyväisiä esitykseensä.
– Peli oli rohkaiseva ja meillä oli käytettävissämme pelkästään sopimuspelaajat jonka takia penkillä oli paljon junioripelaajia. Heidän oli hyvä nähdä mitä tekeminen on edustusjoukkueen tasolla sekä kentällä että sen ulkopuolella. Tietenkin voiton menettäminen viime hetkillä tuntuu pienoiselta tappiolta, mutta pettymyksen haihduttua pelaajat voivat katsoa peliä hyvillä mielin, Armstrong kertasi ottelun antia.

Suomen Cup jatkuu Hakan osalta ensi viikon lauantaina, kun KuPS:lle perjantaina peräti 1-9 hävinnyt JJK saapuu Hakan vieraaksi.
– Vastaan tulee varmasti erilainen JJK kuin mitä nähtiin Kuopiossa. Usein tuollaisen pelin jälkeen joukkue sisuuntuu ja on täynnä näyttöhaluja, joten samanlaista JJK:ta emme varmasti Saharassa tule näkemään, Armstrong mietti tulevaa kamppailua.

Hakan ja JJK:n välinen ottelu pelataan Saharassa kello 14.30 alkaen.

Hakan kokoonpano:
Joonas Immonen, Jaakko Rantanen, Juho Saarinen, Mikko-Petteri Latosaari, Henri Malundama (v), Emenike Mbachu (84. Joona Kari), Niilo Mäenpää (v), Anton Popovich, Erkka Helminen (60. Topi Järvi), Tuomas Lähdesmäki (62. Omar Khary), Kalle Multanen

Vaihdossa:
Samu Lindgren, Erturk Sargin, Matti Jussila, Juuso Ylinen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT