Haka komeaan voittoon Pietarsaaressa

FC Haka jatkaa Ykkösen kärjessä yhdessä TPS:n kanssa. Haka hoiti lauantaina hommansa kunnialla Pietarsaressa ja kaatoi Jaron 3-1. TPS puolestaan haki täyden potin Oulusta. Molemmilla joukkueilla on viiden kierroksen jälkeen neljä voittoa ja yksi tasapeli eli 13 pistettä.

– Ei tämä meiltä kaksinen esitys ollut emmekä oikein päässeet omalle tasollemme. Mutta toisaalta ei voitosta kannata mitään pois ottaa. Tämä on tulosurheilua ja nousimme kuitenkin tappioasemasta voittoon, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio puntaroi.

Helpolla Haka ei voittoaan saanut, sillä Jaro meni ottelussa johtoon. Joonas Immonen pääsi ensimmäistä kertaa Hakan tolppien väliin tämän kauden Ykkösessä. Immonen joutui antautumaan vartin pelin jälkeen, kun jarolaiskeskitys jäi pyörimään pahaan paikkaan ja Washilly Tshibasu pääsi juhlimaan maalia.

Haka tasoitti varttia myöhemmin. Pallonriiston jälkeen keskitys löysi Salomo Ojalan pään ja Ojala puski pallon verkkoon.

Toisella puoliajalla huippupaikat olivat vähissä, kunnes Haka sai 77. minuutilla sivuvaparin. Homma toimi ja jokin aika aiemmin vaihdosta kentälle tullut Jean Fridolin Nganbe Nganbe iski koskilaiset johtoon.

Haka sai pian pallon jo kolmannen kerran Jaron maaliin, mutta se tilanne hylättiin paitsiona. Lopullinen ratkaisu tuli 84. minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Niklas Friberg pisti pallon verkkoon.

– Kokonaisuudessa parasta oli puolustuspelaaminen. Joka jätkä meni uhrautuvasti pallon eteen silloin kun oli tarvetta, Tainio kiitteli.

Hakan vierasottelut jatkuvat keskiviikkona juuri TPS:aa vastaan Turussa. Ykkösen kärkiottelu alkaa kello 18.30. Tehtaan kentällä Tainion suojatit nähdään seuraavan kerran tiistaina 4. kesäkuuta. Tuolloin vastassa on EIF.

Hakan kokoonpano Jaroa vastaan: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Ville Starck, Henri Malundama (var.), Jacob Bushue, Anton Popovitch, Erkka Helminen (53. Joona Tapani), Samuel Chidi (74. Elias Ahde), Antto Hilska (59. Jean Fridolin Nganbe Nganbe (var.)), Salomo Ojala.