Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka kiinnitti kolme lupaavaa junioria

FC Haka on tehnyt sopimuksen kolmen lupaavan juniorin kanssa. Hakajuniorien Konsta Mervelä(1+1), Ilveksen Felix Lehtinen(1+1) ja FC Kiffenin Thomas Saarinen(1) olivat kaikki antamassa näyttöjä Hakan testijaksolla ja esitykset palkittiin nyt sopimuksella Veikkausliiga -seuraan.

– Haluamme jatkossakin, että Haka tarjoaa suomalaisille nuorille pelaajille paikan kehittyä ja väylän Veikkausliigaan, ja myös siitä eteenpäin, taustoittaa toimitusjohtaja Olli Huttunen seuran pelaajapolkua.

Myös päävalmentaja Teemu Tainio on tyytyväinen sopimuksiin, sekä näkee ne ennen kaikkea satsauksena tulevaisuuteen.

– Ollaan iloisia, että saadaan nuoria potentiaalisia pelaajia, jotka varmasti tämän kauden aikana ottavat isoja kehitys askeleita ja haastavat kokeneempia pelaajia peliajasta.

17 -vuotias Konsta Mervelä on seuran omia kasvatteja ja vakuutti Tainion rohkeilla otteillaan. Topparina ja keskikentällä junioreissa pelannut Mervelä pelasi joulukuun otteluissa laitapakkia ja onkin sanojensa mukaan valmis hyppäämään siihen rooliin, missä valmennus näkee hänestä eniten apua. Muutoinkin halu ja asenne tehdä töitä on kova.

– Fiilikset tottakai sopimuksesta hyvät, hieno juttu ja kovan työn palkinto, mutta tästä se oikea työ vasta alkaa!

– Jalkapalloilijana haluun päästä mahdollisimman pitkälle ja kehittyä niin paljon, kuin mahdollista, uskon että nyt siihen on loistavat olosuhteet ja työkalut, kun ympäristö vaativa ja valmennus osaavaa.

18 -vuotias maalivahti Felix Lehtinen jatkaa Ilves -pelaajien virtaa Valkeakoskella. Mies tulee tuomaan lisää leveyttä ja kilpailua maalivahtiosastolle.

– Todella hyvät fiilikset sopimuksesta. Oli kyllä ilo kirjoittaa Hakan kanssa nimi paperiin!

Ensi askel kohti jalkapallohuippua on nyt otettu, mutta Mervelän tavoin jalat ovat tukevasti maassa ja mitään oikotietä onneen ei Lehtinenkään odota, mutta tavoitteet miehelle on silti korkealla.

– Lähivuosina olisi hienoa päästä pelaamaan Veikkausliigassa. Joskus olisi hienoa päästä pelaamaan myös Suomen ulkopuolelle.

Kolmas uusista sopimuspelaajista, viikon päästä 18 -vuotias Thomas Saarinen, on pälkäneläislähtöinen, mutta sittemmin helsinkiläistynyt. Topparin ajatukset siirrosta Tehtaankentälle ovat ainoastaan mieluisat.

– Ihan loistavat fiilikset! Haka on hieno seura, jolla on menestyksekäs historia ja hienoa päästä nuorena kundina mukaan seuraan.

– Haluan kehittyä pelaajana kaikilla osa-alueilla ja auttaa joukkuetta.

– Treeneissä meillä on ollut hyvä ilme ja uskon sen vielä voimistuvan entisestään.

Saarisen lisäksi myös Mervelä ja Lehtinen ovat olleet mielissään siitä, kuinka hyvin heidät on otettu joukkueeseen mukaan ja kehuvatkin kaikki Hakan yhteishenkeä loistavaksi.

Vaikka pre-seasonilla vastuuta on tullut ja mahdollisesti vielä tulee harjoitusotteluissa, niin ainakin alkuun Teemu Tainion näkemykset ovat enemmän tulevaisuuden pelaajissa.

– Kaikki kolme treenaavat edustuksen mukana ja pelaavat Akatemia -joukkueessa.

– Nuorille on tärkeä saada luotua tarpeeksi haastava, mutta kuitenkin kehittävä urapolku ja peli-aikaa. Myös tässä suhteessa uusi Akatemia -joukkue on erinomainen lisä meille seurana.

Kolmikon myötä Hakan sopimuspelaajien määrä kohoaa kerralla 22:
Mika Hilander, Aatu Hakala, Kalle Kohonen, Seth Saarinen, Eero-Matti Auvinen, Niklas Friberg, Henri Malundama, Topias Listo, Atte Sihvonen, Tino Purme, Donaldo Acka, Oiva Laaksonen, Janne-Pekka Laine, Miro Salminen, Salomo Ojala, Jesse Huhtala, Logan Rogerson, Vigori Gbe, Elias Collin, Konsta Mervelä, Felix Lehtinen ja Thomas Saarinen.

Kuten aiemmin todettua, niin seuran verkot ovat vielä vesillä topparin, sekä hyökkäävien pelaajien osalta ja näille paikoille testimiehiä onkin jo saapunut Valkeakoskelle antamaan näyttöjä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT