Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka janoaa voittoa Jazzin kustannuksella

Kauden 2015 Ykkönen ylittää puolivälinsä sunnuntaina Tehtiksellä, kun Haka kohtaa porilaisen FC Jazzin 14. kierroksen ottelussa.

Viimeisten otteluiden perusteella joukkueiden kuntokäyrät osoittavat eri suuntiin, sillä Jazz otti edellisellä kierroksella maistuvan päänahan kotonaan kaadettuaan PK-35 Vantaan numeroin 2-0. Samalla katkesi porilaisten yhdeksän ottelun voitoton ja viiden ottelun tappioton putki. Haka puolestaan konttasi Tammisaaressa EIF:n vieraana saaden selkäänsä lukemin 3-1 ja näin Hakan edellisestä voitosta onkin kulunut Jazz-ottelun alla jo kuukausi. Jazz saakin vastaansa sisuuntuneen Haka-ryhmän.

– Sunnuntain jälkeen oli pettyneitä miehiä niin pelaajistossa kuin valmennusjohdossa. Minä valmentajana taisin olla se kaikkein pettynein nähtyäni sen tason, millä Tammisaaressa pelasimme. Se jätti hirvittävät näyttöhalut sunnuntaille. Nälkä on kova ja joka jätkä haluaa näyttää, että me pystymme pelaamaan myös tuloksellista futista, Hakan päävalmentaja Kari Martonen lataa.

Haka ja  Jazz ovat kohdanneet tämän vuoden puolella jo kahdesti, mutta maaleja otteluissa ei vielä ole nähty. Sekä harjoituskaudella että Ykkösen ensimmäisellä kierroksella pelattiin Porissa maalittomat koitokset. Nyt maaleja on kuitenkin lupa odottaa.

– Jazz otti tärkeän päänahan PK:ta vastaan viime kierroksella ja sai varmasti siitä lisää virtaa. Me pääsemme kuitenkin takaisin omalle kotikentällemme ja se tuo varmasti etua meille. Nälkäinen ja hyvä tekemisen meininki on ollut koko viikon treeneissä , kyllä me se voitto sunnuntaina otetaan, Martonen innostuu.

Sarjataulukossa Haka on tiukasti kiinni paikassa ylemmällä puolikkaalla, eikä kärkikään ole täysin karannut. Hakan pistepussissa on tällä hetkellä 17 pistettä ja se oikeuttaa siis viidenteen sijaan AC Oulua paremman maalieron turvin. Sunnuntain vierailijat ponkaisivat itsensä edellisen kierroksen voitolla pois putoajan paikalta. Nyt Jazz on taulukossa kahdeksantena. Pisteitä porilaisilla on 12.

Hakan yhteistyöjoukkue Pallo-Sepot pelasi tiistaina Nokian Palloseuraa vastaan Apialla ja sitä ottelua Martonen seurasi mielissään.

– Jokainen jätkä, joka meidän treeniringistä oli mukana siinä ottelussa, antoi erittäin hyvät näytöt osaamisestaan. Tässä on valmentajalla positiivinen ongelma miettiessään sitä, ketkä sunnuntaina avauskokoonpanoon marssitetaan, Martonen iloitsee.

Kokoonpanotilanne on Hakalla jälleen hyvä ennen sunnuntain ottelua.

– Loppukauden sivussa olevien Ville Kauppisen ja Aki Sihvosen lisäksi ainoa varma poissaolija on pelikieltonsa toista ottelua kärsivä toppari Mikko-Petteri Latosaari, muuten tilanne näyttää oikein hyvältä, Martonen kertoo.

Hakan ja FC Jazzin välinen Ykkösen koitos alkaa Tehtiksellä sunnuntaina klo 18.30. Matsietkot pelataan Ravintola Stellassa klo 16.30 alkaen ja jälkipelit Tehtiksen Paviljongilla heti ottelun päätyttyä. Tervetuloa nauttimaan huippufutiksesta ja –tunnelmasta Suomen kauneimmalle stadionille!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT