Haka ja TPS jäivät maaleitta

Haka jatkoi harjoitusotteluitaan perjantaina kohtaamalla Turussa TPS:n. Tuulisissa olosuhteissa pelattu ottelu päättyi 0-0.

Hakan avauskokoonpanossa nähtiin kaksi mielenkiintoista testipelaajaa, kun toppari Etchu Tabe sekä hyökkääjä MacPherlin Dudu antoivat näyttöjä. Molemmat pelaajat ovat tuttuja Suomen kentiltä jo aiemmilta vuosilta. Tabe on pelannut RoPS:ssa, KuPS:ssa ja viime kaudella EIF:ssä. Dudu muistetaan KuPS:n ja Hongan paidasta kausilta 2010-13, kun hän viimeisteli Veikkausliigassa 90 ottelussa 24 maalia. Pari edelliskautta hän on pelannut Intiassa. Lisäksi sopimuksettomista pelaajista mukana olivat Kaarlo Rantanen, Juanfran sekä Matti Saari.

Kova tuuli tuiversi Kupittaalla, mutta Haka sopeutui tuulisiin olosuhteisiin parhaiten. Haka oli ensimmäisen puolituntisen selkeästi hallitsevampi osapuoli eikä TPS juuri Hakan puoliskolla vieraillut. Maalipaikat olivat kuitenkin kortilla ja lähimmäksi Haka pääsi erikoistilanteiden kautta.

Reilun puolen tunnin kohdalla Chris James pääsi kokeilemaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta veto meni hieman yli. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Jesse Ahoselle siunaantui laukaisupaikka rangaistusalueen kulmasta, mutta kuti meni selvästi yli. Loppua kohden TPS pääsi paremmin peliin mukaan, mutta Tuomas Karjanlahti ei joutunut Hakan maalilla torjuntatöihin. Ensimmäisen puoliajan paras paikka tuli viimeisellä minuutilla. Testissä ollut Dudu pudotti Emenike Mbachun keskityksen rinnallaan Jesse Ahoselle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta TPS-vahti Oskari Forsman venytti pallon alanurkasta kulmaksi.

TPS aloitti toisen puoliajan vahvemmin ja sai luotua painetta Hakan maalille. Haka pääsi kuitenkin pariin otteeseen iskemään vastaiskuista, mutta Forsman oli hereillä. 55. minuutilla ottelun avausmaali oli lähellä, kun TPS:n kokenut Mikko Hyyrynen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisällä, mutta Hakan onneksi veto kilpistyi tolppaan ja paluupallo tuli suoraan Karjanlahden syliin.

57. minuutilla Haka vaihtoi Karjanlahtea ja Tabea lukuun ottamatta koko miehistönsä. Samaan aikaan myös TPS:n vaihtoruletti pyöri useamman pelaajan voimin. Vaihtorumban jälkeen Haka sai jälleen paremmin otetta pelistä.

Seuraava vaaratilanne TPS:n maalilla nähtiin 67. minuutilla kulmapotkusta, kun Cheyne Fowler pääsi kokeilemaan suoraan ilmasta, mutta laukaus hieman epäonnistui. Pallo ajautui Rantaselle, jonka laukaus kuitenkin kilpistyi TPS:n pelaajamuuriin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Topi Järvi laukoi napakasti, mutta Forsman torjui.

Ottelun loppu sujui tasaisissa merkeissä, mutta kumpikaan ei päässyt enää vaarallisiin maalipaikkoihin. Näin joukkueet jäivät maaleitta.
– Ihan hyvä fiilis jäi pelistä. Totta kai nolla omassa päässä oli hyvä asia ja etenikin TPS:aa vastaan vieraskentällä. Kokonaisuudessaan yhtenäinen joukkue-esitys. Kentällä kävi aika kova tuuli ja olosuhteet asettivat omat haasteensa, Hakan päävalmentaja Kari Martonen pohti peliä.

Testipelaajista erityisen suurennuslasin alla olivat Tabe sekä Dudu ja molemmat saivat Martoselta puhtaat paperit.
– Testipelaajista jäi hyvä kuva. Juanfran on enemmänkin vaihto-oppilas, joka on ollut mukana. Dudu ja Tabe sen sijaan pelasivat hyvin ja näkisin, että molemmista olisi meille varmasti hyötyä. Rantasen Kaarlo on ollut meillä jo pidempään ja hän on parantanut peli peliltä.

Haka on talven otteluissa edelleen tappioitta ja Martonen on tyytyväinen joukkueen suuntaan.
– Tässä on vielä monta viikkoa ennen kuin sarja alkaa ja joka pelissä pyrimme parantamaan. Paljon on vielä tekemistä ja seuraava peli on aina se seuraava askel. Hiljalleen tässä aletaan löytää myös permanenttia joukkueeseen.

Hakan seuraava peli on pitkäperjantaina 25.3., kun Tehtaan kentälle tulee GrIFK. Ottelu alkaa kello 14.00.