Haka ja Crusaders osuivat molemmat kahdesti – ”Puolessa välissä ollaan”

FC Haka ja Crusaders FC kohtasivat torstai -illassa Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa Tehtaan kentällä torstaina. Maalirikkaassa ja vaiherikkaassa ottelussa ei saatu joukkueiden välistä paremmuutta ratkaistua, vaan ratkaisevaan toiseen osaotteluun lähdetään 2-2 -tasatuloksella.

Ottelu alkoi juurikin ennakko-odotusten mukaan, eli Haka pyrki kontrolloimaan, sekä liikuttamaan palloa ja Crusaders tuli kovaa päälle. Vieraiden taktiikka oli tehokkaampi, sillä maalinteon aloitus Crusadersin Jordan Forsythe 22. minuutilla. Haka ei saanut palloa purettua kuudentoista alueen rajoilla ja lopulta pallo päätyi Forsythelle, joka laukoi pelivälineen paristakymmenestä metristä voimalla aivan oikeaan ylänurkkaan.

– Katsottiin heidän peliään aiemmin, niin todettiin, että tekevät järjettömän paljon maaleja boksin ulkopuolelta kaukolaukauksista, Teemu Tainio kertasi ajatuksiaan ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Vierasjoukkueen johtoasema ei kuitenkaan lamaannuttanut koskilaisia, vaan valkopaidat saivat nopeasti koneensa käyntiin ja käyttivät vahvuuksiaan hienosti hyväksi. Niin Logan Rogerson, Stavros Zarokostas, kuin Ryan Mahutakin olivat Crusaders -puolustukselle pahoja pideltäviä, miesten tehdessä pystyjuoksujaan.

Hakan tasoitus nähtiin 33. minuutilla rangaistuspotkusta, kun Crusaders -puolustaja pysäytti kädellään Janne-Pekka Laineen syöttöyrityksen boksin sisällä. Pallon taakse asteli Rogerson, joka laukoi pelivälineen maassa vasemmalle, maalivahdin aavistaessa oikealle.

Ilta oli saamassa toivotunlaisen näytöksen, kun vain kolme minuuttia myöhemmin Tiemoko Fofana huudatti kotiyleisöä ensimmäisellä maalillaan Haka -paidassa. Norsunluurannikkolainen hyökkääjä pääsi nopean hyökkäyksen päätteeksi ohjaamaan vasemmalta tulleen kovan syötön noin viidestä metristä verkkoihin ja siirsi joukkueensa 2-1 -johtoon.

Toisen jakson puolivälissä Hakan taivas kuitenkin synkkeni vain muutamassa minuutissa. Ensin Janne-Pekka Laine katseli keltaista korttia minuutin sisään kahdesti ja valkopaidat joutuivat miehen vajaalla. Vain pari minuuttia ulosajosta, Crusaders sai vapaapotkun aivan kuudentoista rajalta, minkä Ross Clarke sijoitti muurin yli vasempaan ottelun 68. minuutilla.

Maalin jälkeen Haka muutti pelitaktiikkansa selvästi puolustavammaksi ja pyrki pitämään ottelun loppuun asti tasatilanteessa siinä onnistuenkin.

– Tultiin mukavasti peliin takaisin, kun saatiin kaksi maalia. Toinen puoliaika aloitettiin vaisusti, vähän sellainen pelirohkeus puuttui siitä varsinkin keskialueelta.

– Ja just kun oltiin tekemässä vaihtoja, niin saatiin se punainen kortti ja totta kai se vaikeuttaa hommaa. Jätkät taisteli sen lopun hyvin!

– Puolessa välissä ollaan ja tasatilanteesta lähdetään Irlantiin, Tainio tuumasi.