Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka isännöi sarjakärkeä torstaina

Tehtiksen iltavaloissa on torstaina tarjolla oikea herkkupala, kun Haka pääsee haastamaan sarjakärjen taisteluun tärkeistä pisteistä. Ykkösen 23. kierroksen ottelussa Haka saa vastaansa Kokkolan Pallo-Veikot.

Edellisellä kierroksella Haka vieraili Kajaanissa ja maksoi toukokuun lopun vierastappion kalavelat ottamalla 2-1-vierasvoiton. Ensimmäinen jakso pelattiin maaleitta, mutta toisella jaksolla Joona Tapani ja Ville-Valtteri Starck veivät Hakan 2-0-johtoon. Willy Stephanusin kavennus 10 minuuttia ennen loppua lisäsi jännitystä, mutta Haka kesti ja otti pisteet mukaansa.

KPV isännöi viime lauantaina kärkikamppailussa Ekenäs IF:ää ja nappasi viime hetkien maaleilla 2-0-voiton ja samalla sarjan kärkipaikan itselleen. KPV:n maaleista vastasivat Reza Karmollachaab ja Pavel Marin.

– Erittäin hyvä fiilis on nousutaiston keskellä, etenkin nyt, kun viime kierroksen voitolla pääsimme sille paikalle, jossa haluamme olla myös kauden päättyessä, KPV-hyökkääjä Kalle Multanen kertoo.

Sarjataulukossa KPV on siis piikkipaikalla kerättyään 40 pistettä. Haka on tasaisen sarjan kuudentena tasapisteissä edellään olevan FF Jaron kanssa. 33 pistettä keränneellä Hakalla on näin ollen kärkeen matkaa seitsemän pistettä ja liigakarsintaan oikeuttavaan kakkosijaan kuusi pistettä.

– Ykkönen on ollut jo monta vuotta todella tasainen sarja, mutta jotenkin se tuntuu tällä kaudella vielä korostuvan. Sarjan voittaja tuskin kerää mitään hurjaa pistemäärää, sen verran joukkueet pelaavat ristiin ja pisteitä putoilee kaikilta vähän sinne ja tänne. Todella hurja loppu tälle kaudelle kyllä saadaan tällä menolla.

KPV:n kausi heijastelee hyvin koko Ykköstä sarjana. Kärkipaikan eteen on tehty iso työ ja ajoittain tarjolla olisi ollut enemmänkin pisteitä, välillä taas pisteitä on tullut ehkä pelitapahtumien vastaisestikin.

– Aika ailahteleva meidän kausi on ollut tähän saakka. Välillä olemme pelanneet tosi hyvin, mutta pisteitä ei ole tullut ja välillä olemme tehneet tulosta aika surkeillakin peliesityksillä.

Koko joukkueen tavoin Multasen oma kausi on ollut myös vähän kaksijakoinen, vaikka mies joukkueensa paras maalintekijä ainakin toistaiseksi onkin.

– Totta kai olen pettynyt maalimäärääni, niitä pitäisi yksinkertaisesti olla enemmän. Toisaalta, olen saanut pelata jokaisen tarjolla olevan minuutin sarjakärjen riveissä, eikä maalipaikkoja ole ollut välttämättä ihan niin paljon kuin aiemmilla kausilla.

Kaudeksi 2017 Hakaan palasi vuoden Veikkausliiga-pestistä kokonaisvaltaisesti kehittynyt Kalle Multanen. Pelityyliin oli tullut Liigan puolella uusia ulottuvuuksia ja vahvuuksia ja niitä hyödynnettiin myös Hakan hyökkäykseen räätälöidyssä roolissa.

– Roolini on tällä kaudella ollut hieman erilainen kuin vaikka viime vuonna Hakassa. Mitään merkittävää muutosta ei ole, mutta esimerkiksi pallokosketuksia KPV:n tämän kauden pelitavassa tulee minulle otteluiden kuluessa vähemmän kuin vuosi sitten.

Haka ja KPV ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Näistä otteluista molemmat ovat voittaneet kotiottelunsa. Toukokuussa Tehtiksellä Haka oli parempi maalein 3-1. Silloin Hakan maaleista vastasivat John Fagerström, Joona Tapani ja Anton Popovitch. KPV:n maalin teki tietenkin Kalle Multanen. Kokkolassa pelattiin heinäkuun lopussa. Silloin KPV nappasi täyden potin Konstantin Yaroshenkon maalilla.

– KPV ei ole kauheasti Tehtiksellä juhlinut, eikä helppoa ole varmasti tälläkään kertaa. Haka on todella kova vastustaja. Minulle henkilökohtaisesti nämä Haka-matsit, etenkin Tehtiksellä, ovat kauden suurimpia pelejä. Vielä en ainakaan ole tottunut pelaamaan vierasjoukkueen paita päällä Tehtiksellä niin, että se olisi vain peli muiden joukossa, Multanen nauraa

Ykkösen nousutaisto saattaa hyvinkin ratketa vasta lokakuun lopussa sarjan viimeisellä kierroksella ja sarjan kannalta se olisi varmasti toivottavaa, mutta mitä mieltä maalitykki on, malttaisiko ratkaisua odottaa viimeiselle kierrokselle saakka?

– Olisihan se hienoa ratkaista nousu tekemällä maali viimeisen ottelun viimeisellä minuutilla, mutta kyllä me pyrimme siihen, että nousu paketoidaan heti kuin se vain mahdollista on.

Hakan ja KPV:n välinen huippuottelu alkaa Tehtikselllä torstaina 18.9. kello 18.30. Ota kaverit mukaan ja tule Tehtikselle huutamaan Haka voittoon! Jos et pääse paikalle, niin ottelu on katsottavissa myös suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportin kautta. Jälkipelit pelataan Tehtiksen paviljongilla välittömästi ottelun päätyttyä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT