Haka hallittuun voittoon MP:sta

Haka otti torstaina toisen peräkkäisen voittonsa, kun MP kaatui Tehtaan kentällä lukemin 2-0 (0-0).

Ottelussa ei suurta panosta ollut kummallakaan joukkueella, sillä MP:n putoaminen Kakkoseen oli jo ennen tätä peliä selvä. Hakan nousuhaaveet puolestaan haudattiin jo muutama viikko sitten.

Haka joutui otteluun ilman kahta runkopelaajaansa, sillä nuoret Niilo Mäenpää ja Juho Pirttijoki olivat kokoonpanosta poissa kolhujen vuoksi.

Ensimmäisen puoliajan vaarallisimmat tilanteet loi Haka. Ensimmäisellä vartilla Kalle Multasen ohjaus suuntautui hieman yli ja Kasperi Liikonen tykitti läpiajostaan pallon ohi maalin. Puolen tunnin kohdalla Joni Mäkelä epäonnistui hyvästä paikasta. MP ei juurikaan Hakan maalia uhannut. Yhden kerran pallo meni Saku Pesosen jalkojen välistä maaliin, mutta se tilanne oli selkeä paitsio.

Haka siirtyi johtoon toisen puoliajan kymmenennellä minuutilla komean yhdistelmän päätteeksi. Jarno Mattila ja Erkka Helminen pelasivat hyvin yhteen ja Helminen vapautti Multasen läpiajoon. Multanen viimeisteli tarkasti alakulmaan.

Vaihdosta kentälle tulleella Tuomas Lähdesmäellä oli 71. minuutilla hyvä paikka viedä Haka kahden maalin johtoon, mutta kuti meni päin MP-vahti Antti Kuismalaa.

Hakan toinen maali tuli 79. minuutilla ja se syntyi Helmisen hienon taistelun tuloksena. Helminen
menetti jo kertaalleen pallon, taisteli sen uudelleen itselleen ja sijoitti pallon alakulmaan.

Hakalla on jäljellä enää kaksi ottelua tämän kauden Ykkösessä. Viikon päästä lauantaina on vierasottelu Turussa ja kausi päättyy 17. lokakuuta VIFK:n vieraillessa Tehtaan kentällä.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Juho Saarinen, Sami Sanevuori, Jarno Mattila (var.), Joni Mäkelä (63. Tuomas Lähdesmäki), Eetu Kaipio (86. Mikko Innanen), Anton Popovitch, Erkka Helminen, Kasperi Liikonen (var.) (71. AJ Gray), Kalle Multanen.

Kuva: Jan Lindroos.